10-06-2022 2 min. Rinie van Haren

15e Coen de Lange Boccia Toernooi

Op zondag 12 juni 2022 organiseert de Aangepaste Sport Vereniging Vizier uit Beneden-Leeuwen voor de 15e keer het boccia toernooi ter nagedachtenis aan hun clublid Coen de Lange die in de zomer van 2006 onverwacht is overleden. We gedenken ook ons clubleden Maykel Brouns en Arman Phoorgarib die respectievelijk in 2012 en 2020 overleden zijn. Zij genoten alle 3 enorm van Boccia. Op deze dag gedenken wij hen in het bijzonder, maar ook alle andere overleden sporters, scheidsrechters en begeleiders die zich actief hebben ingezet voor Boccia.

Een groepsfoto van een vorig bocciatoernooi. Eigen foto.   Aan dit toernooi doen dit keer ongeveer 35 sporters met een lichamelijke beperking mee uit Nederland en België, waaronder ongeveer 10 personen van de Leeuwense vereniging ASV Vizier. Tijdens dit toernooi wordt er gestreden om de wisselbekers voor wedstrijdspelers en recreanten. Er is ook gedacht aan de nieuwe spelers, voor hen zijn er aparte prijzen te verdienen.

Boccia is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking en wordt zowel in wedstrijdverband als recreatief gespeeld. Boccia is een paralympische sport en lijkt erg op ‘jeu de boules’. Het verschil is onder andere dat de ballen van leer zijn en dat er diverse hulpmiddelen gebruikt kunnen worden om deze sport te beoefenen. Men speelt met 1 witte (jack), 6 rode en 6 blauwe ballen.

De leden van ASV Vizier trainen iedere donderdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur in de sportzaal van MFA Rosmolen te Beneden-Leeuwen. Tijdens deze avond is er naast een serieuze training ook ruimte voor een lolletje en is het reuze gezellig. Soms wordt de training na afloop afgesloten in de gezellige bar met beheerders Fred en Jolanda. Wie een keer wil komen kijken of mee wil doen kan tijdens de trainingsavond gewoon binnen lopen.

Wie wil zien wat de sport inhoud en hoe mensen met een lichamelijke beperking heel veel plezier beleven aan het spelen van Boccia kan zondag 12 juni 2022 komen kijken in MFA de Rosmolen, Leliestraat 19, 6658 XN Beneden-Leeuwen. De wedstrijden beginnen om half 10 en rond 16.00 starten de finalewedstrijden. De finales zijn voor de sporters, begeleiders en supporters een spannende afsluiting van een lange en intensieve sportdag. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Sponsoren van dit toernooi zijn de Dirk Kuyt Foundation en de Rabobank. Wij danken hen voor hun bijdrage.

http://www.asv-vizier.nl of facebook http://www.facebook.com/ASVVizier of mailen naar asv.vizier@gmail.com


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.