20-01-2023 1 min. Rinie van Haren

Aanpassingen Grote Reut van Lauwe 2023

De elfde van de elfde ligt alweer een week achter ons. Dat betekent dat diverse carnavalsactiviteiten al hebben plaatsgevonden in het land. Hier in ons Braoiersrijk is men al druk bezig met de voorbereidingen van carnaval 2023. Het jaar dat we hopelijk carnaval weer als vanouds volop kunnen vieren zonder maatregelen vanuit de overheid.

De voorbereidingen van de Jeugdreut en de Grote Reut zijn ook in volle gang. Vanwege de herinrichting van de Zandstraat tussen de Dijkstraat en de Korte Brouwersstraat is door CV De Braoiers besloten de opstelroute en start van de Grote Reut aan te passen. Het opstellen door de deelnemers aan de Grote Reut van Lauwe geschiedt deze keer via de Korte Brouwerstraat en vervolgens linksaf op de Waalbandijk. Bij de Dijkstraat eindigt het opstelgedeelte en is de start van de Reut. Bij het gemeentehuis zal de Prins, zijn Funkenmarieke en hun gevolg het defilé afnemen en zal de route verder gaan via de Zandstraat en is de route verder ongewijzigd. LET OP: De starttijd is vawege het drukke carnavalsprogramma van De Braoiers vervroegd naar 13.11 uur. De tijd van opstellen is vanaf 12.00 uur.

Ook is de starttijd vervroegd naar 13:11 vanwege het drukke carnavalsprogramma. Voor het gemak start ook de Jeugdreut op zaterdag op deze tijd. Hopelijk zien we jullie allemaal op of langs de route én aansluitend in residentie de Hosmolen!

De aangepaste route en het gedeelte waar de opstelling plaatsvindt.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.