05-03-2021 1 min. Rinie van Haren

Activiteiten beloond voor jongeren vanwege corona

Kom met ideeën voor activiteiten voor jongeren

Beneden-Leeuwen - Door corona zijn er weinig activiteiten voor jongeren. Hierdoor hebben ze minder uitdaging. Minder actief zijn is niet goed voor de gezondheid.

Bijdrage van € 250,- voor jongeren

De gemeente West Maas en Waal wil activiteiten voor jongeren tot en met 19 jaar stimuleren. Dit doet ze door een bijdrage van € 250,- per activiteit. Verenigingen, organisaties, ondernemers en inwonersgroepen kunnen deze bijdrage aanvragen. Dat kan in eerste instantie tot uiterlijk 31 maart 2021. In bepaalde gevallen is een hogere bijdrage mogelijk.

Aanvragen via Sociom

Er gelden maar een paar spelregels om een bijdrage te kunnen krijgen. Zo moet onder meer de activiteit uiterlijk 9 mei 2021 worden gehouden. En jongeren helpen zelf mee. Welzijnsaanbieder Sociom voert de regeling uit voor de gemeente. Voor aanvragen en meer informatie kunnen aanvragers terecht bij de jongerenwerker Maurits Badal via mauritsbadal@sociom.nl

Op is Op

De gemeente betaalt de bijdragen van € 250,- uit het eenmalig budget van € 10.000,- dat ze van de Rijksoverheid heeft gekregen voor het project ‘Jeugd aan Zet’. Dit betekent dat er geen bijdrage meer mogelijk is als dit budget op is. Dus hoe eerder de aanvraag wordt gedaan, hoe meer kans op succes. Want ‘op is op’!


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.