07-06-2024 1 min. Rinie van Haren

Stand van zaken Blik op Beneden-Leeuwen

Vanaf nu zullen we u op deze plek op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond Blik op Beneden-Leeuwen. Want hoe gaat het nu verder?

Vorige week maakte Rinie van Haren bekend te gaan stoppen met alle werkzaamheden voor Blik op Beneden-Leeuwen. De afgelopen week stroomden de reacties binnen op de reactie. Voor de meesten kwam het bericht onverwacht wordt het vooral jammer gevonden als de website uiteindelijk zal verdwijnen.

Rinie zegt hierover: 'Ik ben vanaf maart al partijen aan het benaderen om te polsen of er interesse was voor een overname. Ook ik zie het liefst dat er straks - in welke vorm dan ook - een soortgelijke dorpskrant zal zijn. Ik heb het op mijn manier gedaan, maar dat betekent geenszins dat alle werkzaamheden op dezelfde voet moeten doorgaan. Een kandidaat die bereid is de website over te nemen kan die op geheel eigen wijze voortzetten.'

Na de bekendmaking vorige week is er interesse getoond voor overname door een commerciƫle partij. Er heeft zich ook iemand gemeld die graag een redactiegroep wil vormen en taken wil verdelen om Blik op Beneden-Leeuwen te continueren. Er zijn ook inwoners geweest die met andere alternatieven kwamen, maar de meeste daarvan zijn om uiteenlopende reden niet of onvoldoende haalbaar. Al met al zijn er de komende weken nog mogelijkheden te bespreken voor overname.

Volgende week meer hierover.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.