13-05-2022 1 min. Rinie van Haren

Bedenk een leuke spreuk in dialect

De komende weken gaan we een beroep doen op jouw creativiteit. Op onze redactie ligt een tegeltje dat nog onbedrukt is. We gaan op zoek naar leuke kreten, spreuken of wijsheden in het Maos en Woalse dialect.

Het dialect dreigt uit te sterven en dat is best begrijpelijk. Er wonen in ons dorp inmiddels veel mensen die vanuit allerlei windstreken hier zijn neergestreken. En dan is het niet makkelijk om met elkaar te communiceren in ons dialect. Toch willen we ons dialect wel beschermen tegen uitsterven en daarom plaatsten we al 80 gedichten in het Maos en Waolse dialect en kwam er onlangs een gedichtenbundel uit met als titel 'Van Heure Zegge'. Daarvan verschijnt binnenkort de derde druk en deze bundel is bestelbaar door een email te sturen naar info@markeon.nl onder vermelding van je naam, mobiel nummer en gewenst aantal exemplaren.

En nu is het de beurt aan jullie. Bedenk een leuke slogan, kreet, spreuk of wijsheid die op een tegeltje past. Daarbij is het vooral leuk als er een toefje humor is toegevoegd. De spreuk mag uit maximaal 20 woorden bestaan, mag geen beledigende of dicrimenerende tekst bevatten jegens personen of groepen en mag geen schuttingtaal bevatten. We houden het wel netjes. Stuur je spreuk naar info@markeon.nl en wie weet, staat jouw spreuk volgende week wel op het Tegeltje van de Week.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.