24-09-2021 2 min. Rinie van Haren

Bel eens met het Digi-Taalhuis West Maas en Waal

Activiteiten van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal

Iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen kan terecht bij het Digi-Taalhuis. Iedereen die beter of handiger met de computer om wil leren gaan is hier ook aan het juiste adres. In deze tijd blijkt maar weer hoe belangrijk het is om ook op de computer vaardig te zijn. Er zijn diverse mogelijkheden om hierbij hulp te krijgen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een vrijwilliger te oefenen op de smartphone of tablet. Ook is er een groepscursus over veilig omgaan met de computer en de digitale overheid (voor beginnende computeraars). Als je belangstelling hebt kun je je opgeven via het Digi-Taalhuis.

Eerste Hulp bij Online

Tijdens het spreekuur op donderdagochtend tussen 11.45 en 12.30 uur kun je terecht met al je digitale vragen. Over bijvoorbeeld de apps van de bibliotheek, de iPad/tablet. Hoe je je aanmeldt met je DigiD voor een Coronatest of vaccinatie. En hoe je de Corona-Check-app installeert. Ook voor andere digitale vragen kun je een afspraak maken! Via de klantenservice van bibliotheek Rivierenland, via de website, of aan de balie van de bibliotheek. We kijken of we je op weg kunnen helpen of verwijzen je eventueel door.

Informatiepunt Digitale Overheid

Vanaf nu zijn er weer inloopspreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid. Elke woensdagmiddag in de bibliotheek van Beneden-Leeuwen van 14.00-16.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Hier helpen we met zoeken naar informatie op sites van de overheid. Voor veel mensen is het zoeken naar informatie op websites van de overheid lastig. Denk dan aan de websites van UWV, DUO, CBR, CJIB, CIZ, CAK, SVB en de Belastingdienst. Mensen met een vraag over de dienstverlening van deze instanties kunnen nu terecht bij het IDO in Beneden-Leeuwen. Voorbeelden van vragen zijn: “Heb ik recht op zorgtoeslag?”. Of “Ik heb een gezondheidsverklaring nodig, hoe kom ik daaraan?”

Voor wie meer wil weten over het aanbod van het Digi-Taalhuis: neem dan contact op met Marianne Herckenrath. Dat kan via mail taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl. Of bel met 06 2312 8794.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.