05-04-2024 2 min. Rinie van Haren

Beloning initiatieven leefbaarheid en samenredzaamheid

Beneden-Leeuwen - Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal belonen acht nieuwe ideeën van inwoners(groepen). Elk met maximaal € 750,-. Zij krijgen deze eenmalige bijdrage omdat hun nieuwe ideeën de leefbaarheid of samenredzaamheid verbeteren.

Het gaat om de volgende activiteiten:
⦁ Yibba en de telers uit Maas en Waal, Kersenpluk dag met speciale aandacht voor gezinnen met kinderen en woongroepen in West Maas en Waal;
⦁ Stichting BLEND Wamel: Ontwikkelen en uitvoeren van een kabouterpad;
⦁ Stichting Leefbaar Alphen Gelderland: Gesprekscafé in Dorpshuis De Hucht i.s.m. Centrum voor Levensvragen Rivierengebied;
⦁ Stichting Cultuur, Sport en Ontspanning Maasbommel: Organisatie Kerstmarkt Maasbommel door werkgroepen;
⦁ Stichting Dorpsplatform Hanzestad Maasbommel (werkgroep): Fietstochten en creatieve activiteiten; ⦁ Dorpsplatform Mooi-Appeltern: Het houden van de Uit-Appeltern-Markt;
⦁ Museum Tweestromenland Beneden-Leeuwen: Inclusieve avond met ‘nieuwe Nederlandse vrouwen’;
⦁ Zonnebloem Afdeling BBAA; Rondleiding en lunch in Museum Tweestromenland voor leden van de Zonnebloemvereniging samen met alleenstaande migranten.

De gemeente is blij met een stijgend aantal aanvragen. Wethouder Rob Reuvers: “Buiten de mooie jaarlijks terugkerende evenementen is het fijn dat we via deze leefbaarheidssubsidies startende, of eenmalige activiteiten kunnen stimuleren.”

Wethouder Rob Reuvers (midden) reikte op 28 maart de beloningscertificaten uit aan de winnende initiatiefnemers. Dit gebeurde in het gemeentehuis.

Aanvragen 2025

Vanaf het najaar kunnen ook voor 2025 incidentele subsidies voor eenmalige initiatieven aangevraagd worden. Dat kan dan via www.westmaasenwaal.nl/SamenBeter. Daar staat ook meer informatie over het aanvragen en de voorwaarden.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.