06-05-2022 2 min. Rinie van Haren

Beneden-Leeuwen herdacht oorlogsslachtoffers

Beneden-Leeuwen herdacht op woensdag 4 mei voor de 77ste keer de 31 oorlogsslachtoffers maar stond daarnaast ook stil bij de Nederlandse militairen die in deze streek het leven lieten, met name van het regiment Stoottroepen.

Tijdens de herdenkingsdienst stond Cor van Oijen centraal, die het leven liet op 23-jarige leeftijd tijdens het vervullen van de dienstplicht voor het vaderland in Nederlands-Indië. Het koor Trug in de tèd stond onder leiding van Ben Duitsman en maakte uit het repertoire een selectie van nummers die prima pasten bij het thema en de herdenking. Scouting Don Bosco is onmisbaar bij de herdenkingen en draagt met zorg de vele bloemstukken.

Primeur

Gelijktijdig met deze herdenking werd de nieuwe website gelanceerd van de organiserende stichting 4 Mei Herdenking. Op de website benedenleeuwenherdenkt.nl is veel informatie te vinden over de tweede Wereldoorlog in onze regio en over de herdenkingen in Beneden-Leeuwen. In de toekomst zal de website steeds worden aangevuld met nieuwe wetenswaardigheden.

Openlucht gedeelte

Na de herdenkingsdienst volgde een stille tocht naar het nabije kerkhof die door de leden van de Activiteitencommisie werd begeleid en door de slagwerkers van muziekvereniging Koning Willem III werd voorgegaan. Op het kerkhof werd de plechtigheid voortgezet met het Taptoesignaal, twee minuten stilte, het dodenappèl, de bloemenhulde, een gedicht door Ise en Iris, een toespraak door burgemeester Vincent van Neerbos en tot slot het Wilhelmus. Muziekvereniging Koning Willem III zorgde onder leiding van Herman van Teffelen tijdens de pelchtigheid in de open lucht voor stemmige muziek.

Fotoreportage: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.