12-04-2024 1 min. Rinie van Haren

Bescherm het grondwater bij het lenteklaar maken van je tuin!

De lente is begonnen, dé tijd van het jaar om de tuin in te duiken en deze lenteklaar te maken. Daarbij is het belangrijk dat we goed omgaan met ons grondwater. En dit geldt natuurlijk het hele jaar rond. Met de campagne Waterwonderen zijn we daarom langs verschillende Gelderse tuincentra gegaan die in of dicht bij een grondwaterbeschermingsgebied gevestigd zijn. Daar is de komende tijd extra tijd aandacht voor het beschermen van ons grondwater tijdens het werken in de tuin. Dat is omdat daar het grondwater zit waarvan ons drinkwater wordt gemaakt.

Spot jij de banner in het tuincentrum in jouw buurt? Neem dan een flyer mee met tips om duurzaam te tuinieren: gebruik bijvoorbeeld een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel, kokend water om onkruid te bestrijden en veeg je stoep en tegels regelmatig schoon.

Wil je meer weten over wat je kunt doen om de kwaliteit van ons grondwater (en daarmee ons drinkwater) te beschermen?
Bekijk dan de grondwaterweetjes op www.water-wonderen.nl

Met dank aan de samenwerking met Intratuin Apeldoorn, Tuincentrum de Bosrank in Haaften, GroenRijk Beneden Leeuwen, De Oude Tol in Wageningen, Van de Lagemaat en De Driesprong in Ede, Groencentrum van Reine in Velp en De Bree Tuinen in Aalten.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.