06-11-2020 3 min. Rinie van Haren

Betoverende Kerst- en Sfeershow geopend

*- GroenRijk nu elke zondag geopend

  • Kerstshow ruimer van opzet*

Tekst: Door Rinie van Haren Fotografie: Markeon

Als je bij GroenRijk in Beneden-Leeuwen eenmaal binnen bent en je vergeet voor even de actualiteiten en de huidige datum, begeef je je volledig in een warme kerstsfeer. De betoverende werking van alle prachtige kerstdecoraties brengen je tijdens je bezoek in een sfeer van gezelligheid en warmte.

Anders

Al lopend langs de sfeervol ingerichte huiskamers, langs al die fraaie decoraties en zorgvuldig gekozen kleurencombinaties, langs die boeiende kerstdorpjes, ben je al helemaal bezig je eigen plekje in gedachten invulling te geven om ook thuis die sfeer te creëren. John Cobussen, samen met zijn broer William eigenaar van GroenRijk vertelt: ‘Dit jaar zal kerst ongetwijfeld anders worden beleefd. We zullen niet in grote getalen bijeen komen. Juist daarom zal er naar onze mening meer aandacht zijn voor de huiselijke sfeer en decoraties. Zo’n beetje alle activiteiten en evenementen hebben dit jaar geen doorgang kunnen vinden, maar kerst zal er zijn.’

Kerstbomen

De enorme ruime keuze aan kunstkerstbomen onderscheidt zich in exemplaren compleet met of juist zonder verlichting in allerlei maten, kleuren en naaldsoorten. ‘De verwachting is dat kerst wat vroeger op gang komt dan voorgaande jaren, mede omdat Sinterklaas veel minder uitbundig gevierd kan worden’, zo luidt de verwachting van de branche. Het advies voor wie op zoek is naar een kerstboom is dan ook om tijdig een keuze te maken. Ook voor wie kiest voor een natuurlijke kerstboom zijn er al mogelijkheden om te bestellen.

Thema’s

De onlangs geopende Kerst- en Sfeershow is dit jaar veel ruimer van opzet. ‘We hebben gekozen voor ruimere paden, één richting maar wel een smalle terugloopmogelijkheid voor als je even terug wilt naar wat je eerder gezien hebt of iets vergeten bent. We hebben geprobeerd het totale assortiment te presenteren.’ Voor wat betreft de trends zijn er dit jaar wat meer dierenprints te zien in de decoraties. Wild Glam is dit jaar één van de thema’s, de vele gouden kleurentinten en talloze dierenprints geven inhoud aan dit thema. De wat stoerdere blauwe tinten zijn er ook dit jaar weer evenals de zachtroze en zoetgroene tinten die een romantische sfeer opwekken. De traditionele combinatie van rood met groen is een blijvertje en laat zich elk jaar weer gelden. Het geeft deze editie van de Kerstshow een mooie veelzijdigheid. De populaire kerstdorpjes kennen ook dit jaar weer verschillende opstellingen. Het Efteling-thema dat enkele jaren geleden is geïntroduceerd kent een steeds ruimere keuze en veel van de kenmerkende elementen van dit Brabantse pretpark zijn te zien op de Kerstshow van GroenRijk. Maar ook de winterse miniatuurtaferelen met skibaan, besneeuwde huisjes en schaatsende kinderen van Lemax maken er weer onderdeel van uit.

Spreiding

‘We hopen dat iedereen net als voorgaande jaren komt genieten van de kerstshow maar dat iedereen vooraf nadenkt op welk tijdstip men wil komen. We zijn ook ’s zondags geopend om zoveel mogelijk drukte te spreiden. Het zou goed zijn als men probeert gebruik te maken van de daluren, de doordeweekse ochtenden bijvoorbeeld. We willen veiligheid voor alle bezoekers en ook voor ons team van medewerkers, die natuurlijk met inachtneming van de regelgeving met raad en daad de bezoekers bij zal staan,’ zo besluit John.

Groenrijk Beneden-Leeuwen

Zandstraat 149 6658 CS Beneden-Leeuwen T: 0487 595821 Fax: 0487 595822 E-mail : info@benedenleeuwen.groenrijk.nl I : www.groenrijkbenedenleeuwen.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.