11-09-2020 2 min. Rinie van Haren

Bibliotheek weer open sinds 1 september

Goed nieuws! Alle Bibliotheken zijn vanaf 1 september open. Maar wel met aangepaste openingstijden volgens de protocollen en richtlijnen van het RIVM. Binnen de Bibliotheken gelden nog steeds de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden tot elkaar (m.u.v. kinderen tot 12 jaar). Daarnaast vragen we onze bezoekers om bij binnenkomst de handen te desinfecteren. Het is mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen op aangepaste openingstijden.

Activiteiten

Inmiddels zijn onze activiteiten weer opgestart! We hanteren daarbij de richtlijnen van het RIVM. Volwassenen moeten anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Mensen die covid-gerelateerde klachten hebben, mogen niet deelnemen. Bij de computercursussen Klik&Tik en Digisterker vragen wij de deelnemers een mondkapje te dragen en een gezondheidsformulier in te vullen en te ondertekenen. Bij binnenkomst in de cursusruimte ligt er zowel een gezondheidsformulier als een mondkapje voor iedere deelnemer klaar.

Niet meer in quarantaine

Bibliotheekmateriaal dat is ingeleverd, gaat niet meer in quarantaine. Het effect van quarantaine van ingeleverde materialen wordt teniet gedaan doordat alle materialen in de Bibliotheek door onze bezoekers kunnen worden aangeraakt. Bovendien bestaat er geen zekerheid over de veiligheid die de quarantainemaatregel zelf biedt. Het RIVM schat in dat de kans dat iemand via een boek besmet wordt niet groot is, zelfs wanneer het virus op dat boek aanwezig is. Om schijnveiligheid te voorkomen volgen we de maatregelen die op basis van adviezen van het RIVM in andere branches (zoals de levensmiddelenmarkt en pakketdiensten) worden toegepast. Je kunt dus weer zelf je boeken inleveren met behulp van het zelfservice apparaat.

Veiligheid

Onze medewerkers houden zich aan de hygiƫnemaatregelen. Bezoekers wordt gevraagd om hun handen te desinfecteren als ze de Bibliotheek binnenkomen. Dit zijn de belangrijkste en meest effectieve maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Ook de medewerkers van de Bibliotheek dragen handschoenen en zorgen ervoor dat er geen fysiek contact ontstaat. Zieke medewerkers blijven thuis. Ben je verkouden of heb je griepklachten? Dan adviseren we je om de Bibliotheek niet te bezoeken en thuis te blijven. Aangepaste openingstijden Alle vestigingen hebben aangepaste openingstijden. Kijk voor alle openingstijden op de volgende pagina.

Vervolgstappen

In afwachting van hoe het in aankomende periode gaat en afhankelijk van de verdere versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid, zal Bibliotheek Rivierenland de dienstverlening ook verder opstarten.

Updates

Updates over de vervolgstappen publiceren we op de website en communiceren we ook via onze digitale nieuwsbrief en we posten ze op social media.

Vragen?

Heb je vragen? Je kunt onze klantenservice op werkdagen van 10:00 - 17:00 uur telefonisch bereiken op nummer 0344 - 63 99 40, of via mail: klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl. ā€¢ www.bibliotheekrivierenland.nl/corona


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.