07-05-2021 3 min. Rinie van Haren

Branderig gevoel in de benen

Holistic Flow geeft holistische visie over deze irritatie

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Een irriterend, branderig gevoel in de benen, vooral ’s nachts en in rust, met als gevolg een onweerstaanbare drang tot bewegen.

Branderig gevoel in de benen

Het onrustige, branderige gevoel in de benen kan er op een gegeven moment voor zorgen dat je oververmoeid raakt en slecht slaapt. Doordat je slecht slaapt en vermoeid bent, krijgen je benen weer niet genoeg rust waardoor het “irritante” gevoel snel weer de kop op komt steken. Het wordt ook wel Restless Leg Syndrome genoemd (rusteloze benen).

Rusteloze benen is een aandoening waarbij je een zeer vervelend gevoel ervaart in je benen. Soms komt het gevoel ook voor in je bovenbenen of je armen. Het vervelende gevoel verdwijnt alleen maar als je je benen of armen beweegt. Maar zodra je weer in rust komt, komt het weer terug.

Wat zou je zelf kunnen aan rusteloze benen:

  1. Stop met roken.
  2. Drink minder cafeïne houdende dranken, vooral in de avond.
  3. Minder je alcoholgebruik.
  4. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
  5. Doe stretchoefeningen voordat je naar bed gaat.
  6. Neem een douche voor het slapengaan.
  7. Zelfmassage van de benen.
  8. Voetmassage waarbij de meridianen worden gestimuleerd.

Wat betekenen de rusteloze benen vanuit de holistische kijk.
• Met gedachten, overtuigingen en structuren zet je als het ware de domper op jezelf; een vorm van zelfbeperking. De energie zoekt een weg, maar kan deze niet vinden; deze energie mag niet bestaan als het ware. De benen willen verder, maar het hoofd zegt STOP. Een innerlijke strijd wordt hier geleverd tussen hoofd en lichaam. Jouw hoofd verhinderd de spontaniteit en je gezonde impulsen. Gevoelens en spontane impulsen worden geblokkeerd/tegengehouden door een “ingekapseld brein”. Alsof er geen soepelheid, flexibiliteit of openheid mag of kan bestaan.

• Er worden harde noten gekraakt. Iets verloopt heel houterig, hoekig, wordt geforceerd; het kraakt en het knarst. De reden waarom jij dit signaal naar je toehaalt heeft te maken met een vurige drang tot verder gaan. Je begeert om meer te willen bereiken, meer te willen hebben en verder te kunnen dan je gaat. Het vuurt in de benen als het ware. Je zegt waarschijnlijk vaak ja, ja, ja… valt dan in herhaling, maar je blijft steeds hetzelfde doen; maar je komt niet werkelijk vooruit in je leven. En onbewust verlang je ernaar om te willen ontsnappen! Je zenuwen lijden hieronder en gaan als het ware bijna spastische bewegingen maken als teken dat je dringend je oude “kaders” dient op te heffen.

Waar wind jij je zo over op? Er is niet te vrezen. Je mag meer naar jezelf gaan kijken en innerlijk meer rustiger te gaan worden. Waarom moet jij zo op je hoede staan? Maak jezelf rustig en kalm, jaag jezelf niet op met het moeten. De “spoken” zie je voornamelijk alleen in je brein, de blokkades waarom je niet vooruit gaat.
Keer je diep naar binnen en vertrouw meer op jezelf. Laat je gaan en laat los. Kom tot rust.

De oplossing vraagt om het doorbreken van een oude taboe; dat jij als mens niet jezelf zou mogen zijn, zoals jouw hart jou vertelt hoe het zou mogen zijn. Dat je hoofd je deze blokkades geeft. gooi alles eens open en stel jezelf je vraag “dit moet en dat mag niet”, waarom? Je ingewortelde overtuigingen mag je overboord gooien. Het is tijd voor verandering!

== Durf jij verder te lopen met hoofd en lichaam? ==

Volgende week een beknopte uitleg over de holistische visie van brandend maagzuur. Tot dan!

Met warme groet, Marianne

  • Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen)
  • Holistisch masseur (met als specialisatie Reuma- en Oncologie massage)
  • Holistisch sportcoach (small group training)
  • Sportinstructeur (groepsverband en personal training)
  • Mind-Walk® trainer (groepsverband, personal coaching en voor bedrijven, gericht op angst- en stress beheersing, wellness en voeding)

Praktijk: Coach Marianne
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.coachmarianne.info
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.