17-06-2022 1 min. Rinie van Haren

Buurtbemiddeling zoekt vrijwillige bemiddelaars

Wil jij je inzetten voor de buren uit West Maas en Waal, Druten en Beuningen die overlast ervaren en er samen niet uitkomen? Buurtbemiddeling is een gratis voorziening waar buren en buurtgenoten hun conflicten met elkaar oplossen onder leiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. Deze vrijwilligers zijn allemaal getraind.

De bemiddeling houdt in dat getrainde onafhankelijke vrijwilligers naar het verhaal van beide partijen luisteren en het bemiddelingsproject leiden. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal. Want het is de bedoeling dat de ruziƫnde partijen zelf hun conflict oplossen. Buurtbemiddelaars zijn mensen die hun hart op de goede plaats hebben. De functie is niet gebonden aan een speciale opleiding. Wel moeten de buurtbemiddelaars goed kunnen luisteren en rust uitstralen. In het werk dient men open te staan en respect te hebben voor mensen uit andere culturen. Over het algemeen hebben de vrijwilligers een positieve en optimistische benadering naar mensen.

Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgaan met gegevens van buurtbemiddeling. De buurtbemiddelaar wordt nooit ingezet bij zaken in de eigen wijk of in de buurt waar hij of zij de mensen kent. Naast een gedegen basistraining krijgen de vrijwilligers regelmatig nascholing.

Heb je interesse of wil je meer weten over buurtbemiddeling kijk dan op www.buurtbemiddelingsterker.nl of neem contact op met de coƶrdinator van Buurtbemiddeling West Maas en waal, Druten en Beuningen via e-mail i.peters@sterker.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.