17-06-2022 2 min. Rinie van Haren

Circus in de zorg bij De Herbergier

Vrijdag 10 juni 2022 - Zeven jaaj na de opening van Herbergier Beneden-Leeuwen was het opnieuw een drukte van belang bij De Herbergier aan de Brouwersstraat 1!

Martha Neven en Bianca Middelburg, ondernemers van Herbergier Beneden-Leeuwen vertellen: ‘De Herbergier is een kleinschalige, levendige woonvorm met een open karakter, onderdeel van het dorp. Bij ons wonen 17 mensen met dementie en zowel bewoners als onze medewerkers komen grotendeels uit het land van Maas & Waal. We hadden twee jaar geleden een feestweek willen organiseren, gezien ons toen 5-jarig bestaan. Nu was het eindelijk zover dat de mogelijkheid zich voordeed, het Circus in de Zorg kwam alsnog naar de Herbergier!’

Al op woensdagavond arriveerde de karavaan op het terrein en heeft iedereen van de Herbergier en de buurt toegeleefd naar vrijdag 10 juni. Heel veel mensen werden verwelkomd door de bewoners, naasten en medewerkers, drie keer een bomvolle circustent met steeds ongeveer 150 mensen.

Een prachtige dag met veel ontmoetingen en plezier met de kinderen van kinderdagverblijf Stip en Stap, bezoekers en medewerkers van de Henricushoeve, bewoners en vrijwilligers van het Sint Elisabeth, onze buren en leerlingen van de Wijzer en de Leeuwenkuil. Vervoer te voet of met Theo’s treintje, kortom volop reuring in het dorp.

(eigen foto's)

Opvolging gezocht

Na een prachtige, intensieve tijd zijn Bianca en Martha op zoek naar opvolgers, mensen met dezelfde passie aan wie zij de Herbergier in Beneden-Leeuwen kunnen gaan overdragen. Een weloverwogen stap in een proces dat tijd kost en zorgvuldigheid vraagt.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.