27-11-2020 1 min. Rinie van Haren

Containers voor incontinentiemateriaal en luiers verdwijnen

In de laatste week van dit jaar worden de containers voor incontinentiemateriaal en babyluiers in alle dorpen weggehaald. Vanaf dat moment moet u al dit materiaal bij het restafval doen. Voor de inwoners met incontinentiemateriaal is er vanaf 1 januari 2021 een financiële regeling.

Financiële regeling

Er is met ingnag van het nieuwe jaar een nieuwe financiële regeling voor inwoners met incontinentiemateriaal. Maakt u gebruik van incontinentiemateriaal? U kunt dan vanaf 1 januari 2021 in aanmerking komen voor die speciale regeling. Eén van de voorwaarden is dat u aantoont dat u dit materiaal gebruikt. Dit doet u door een pakbon, aankoop-, afhaalbewijs of verklaring van de huisarts over uw incontinentie. Voldoet u aan alle voorwaarden dan krijgt u €125,- per jaar via de gemeente West Maas en Waal.

Aanvragen

Wilt u in aanmerking komen voor de financiële regeling? Vul dan het aanvraagformulier in. U vindt dit vanaf 1 januari 2021 op onze website: www.westmaasenwaal.nl/incontinentie. Daar vindt u ook alle informatie over de regeling. U kunt ook contact opnemen met ons via 14 0487.

Babyluiers horen bij het restafval

De afgelopen 1,5 jaar konden babyluiers ook in de containers voor incontinentiemateriaal. Dit was een mooi voordeel voor de groep mensen die hiervan gebruik maakte. Vanaf 1 januari 2021 moeten babyluiers gewoon bij het restafval. Dit gebeurt ook in alle gemeenten die samenwerken met Avri.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.