24-09-2021 2 min. Rinie van Haren

Corsoclub Maas en Waal koestert corsogevoel

Tekst: Rinie van Haren Fotografie: Reinier Jansen

Het is de derde zaterdag van september, het weer is ongekend mooi. Toch voelt deze zaterdag anders dan al die vorige 59 edities, toen het Fruitcorso wel kon doorgaan. Corona gooit voor het tweede achtereenvolgende jaar roet in het eten. Een enorme domper toen de afgelasting voor de tweede keer werd aangekondigd. Een alternatieve corsoweek met fruitsculpturen werd uiteindelijk ook gecenceld. Corsoclub Maas en Waal doorstond al die teleurstellingen en besloot in elk geval om de voorbereidingen door te zetten die al waren gedaan voor het Fruitsculptuur. De lassers, die al in juli waren begonnen, maakten het frame af en de plakkers kwamen naar de hal bij Lemmers Zaadhandel.

Ontwerp

Paul Zwaan tekende voor het ontwerp van de Hawaiiaanse totempaal met bijzonder fraaie details zoals de toekan aan de voorzijde en aan de achterkant een krokodil. Bijna vier weken werd er met een grote groep leden gewerkt aan het plakken. En die laatste avond was er dan toch dat onmiskenbare corsogevoel dat zich nauwelijks laat omschrijven maar wat je onderhuids beleeft als je als betrokken vrijwilliger meehelpt om die laatste verse producten aan te brengen en het eindresultaat langzaam gestalte krijgt. Zonder die echte corsostress, want het competitief element was nu eenmaal niet aanwezig.

Tentoonstelling

Op zaterdagmorgen 18 september werd in de laatste zomerstralen van die vroege ochtend de ananas op de totempaal gehesen en konden alle passanten die naar Jumbo of al die andere winkels op de Heemstrade kwamen, getuige zijn van een prachtige fruitsculptuur. Voorzitter Renate Baas kon haar trots maar moeilijk verbergen. ‘Dat we toch actief zijn geweest in de afgelopen weken heeft de teamgeest enorm versterkt. We hebben met elkaar naar een mooi resultaat gewerkt. En ook de Voedselbank profiteert, want we hebben alle overgebleven producten gedoneerd.’

Clubquiz

Op zaterdagmiddag was er een grote clubquiz waarvan de organisatie in handen was van Stichting 4-Stromenland. Alle corsoclubs uit de Betuwe en het Land van Maas en Waal namen deel. Liefst 40 personen waren in de bouwloods bij elkaar gekomen. Al was de klassering niet hoog, van de sfeer kon je dat gerust wel zeggen. Met een hapje en een drankje werd de corsodag afgesloten. En voor het Fruitcorso geldt: Alle goeie dingen in drieën, die 60ste editie komt er nu zeker aan in 2022.

Voor meer informatie over de Corsoclub Maas en Waal kun je terecht op: www.corsoclubmaasenwaal.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.