16-10-2020 2 min. Rinie van Haren

Dag van de Echte Bakker

Echte Bakkers kun je zonder uitzondering vergelijken met topsporters. Voor dag en dauw zijn ze dagelijks volop in de weer om de lekkerste producten van hoge kwaliteit te maken. En als de kwaliteit van die producten in het geding zou komen, lopen Echte Bakkers het risico om hun lidmaatschap van dit bakkersgilde kwijt te raken.

Volgens Echte Bakker Jelle Thomassen is dat niet de enige reden waarom hij zich elke dag opnieuw tot het uiterste inspant voor die kwaliteit. ‘We zijn het in de eerste plaats aan onze klanten verplicht. Die moeten kunnen vertrouwen op onze producten. En dat we dat als Echte Bakker kunnen doen, is een extra garantie.’

Alle producten die je in de winkel ziet komen uit eigen bakkerij. En daar komt veel handwerk en ambachtelijk vakmanschap bij kijken. Zorgvuldig gekozen grondstoffen zijn daarbij van essentieel belang. Verser en natuurlijk kan bijna niet. (lees verder onder de foto)

Op zaterdag 31 oktober is het de Dag van de Echte Bakker. Esther Thomassen vertelt: ‘We gaan die dag zakjes pepernotendeeg uitdelen om thuis te bakken, bij aankoop van een roomboter amandelstaaf. Daarnaast start er 26 oktober een tassenactie die zal duren tot en met 7 november. Houd de Facebook pagina van Echte Bakker Jelle Thomassen in de gaten om van alle acties op de hoogte te zijn. Of beter nog: kom lekker binnenlopen in de bakkerswinkel aan de Zandstraat 80 en laat je verrassen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.