12-02-2021 2 min. Rinie van Haren

De Digitale Reut bij Blik op Beneden-Leeuwen

Voor het tweede jaar op rij zal carnaval niet zijn zoals we dat gewend waren te vieren. Maar echte Braoiers gaan niet bij de pakken neerzitten. We maken er in huiselijke kring maar het beste van. Om toch nog een beetje gevoel van carnaval bij jou thuis te brengen gaat Blik op Beneden-Leeuwen op zondagmiddag 14 februari om 14 uur de digitale Reut thuisbezorgen. Een enorme polonaise aan carnavalsfoto’s zal door de huiskamers van Lauwe trekken.

In de afgelopen jaren maakten wij voor onze digitale dorpskrant Blik op Beneden-Leeuwen duizenden foto’s. Een grote selectie daaruit hebben we in polonaise gezet en gaan we op carnavalszondag om 14 uur als een historische Reut over de Lauwse beeldschermen laten passeren. De foto’s komen uit de Grote Reut van Lauwe vanaf 2012 tot en met 2019. Hierbij maken we alvast de link bekend waarop deze uitzending te zien zal zijn:

https://blikopbeneden-leeuwen.nl/livestream

Prins Herald d’n Urste en Funkenmarieke Ilja zullen om 14 uur de digitale Reut gaan aankondigen. Vervolgens kun je thuis getuige zijn van uniek beeldmateriaal dat slechts eenmalig voorbij komt.

Ze staan dan wel met enige teleurstelling op een leeg bordes, zonder sleuteloverdracht en zonder een kleurrijk opgestelde Reut, toch weten de prins en zijn funkenmarieke dat er betere tijden zullen volgen. Foto: Markeon

Alle bedrijven die Blik op beneden-Leeuwen ondersteunen worden tijdens de uitzending gratis in beeld gebracht met hun logo om zo steun aan hen te betuigen in deze moeilijke periode. Want We versterken elkaar het best door elkaar te steunen als dat nodig is.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.