18-11-2022 2 min. Rinie van Haren

De Lauwse Pen in ons archief

Door Rinie van Haren

De Lauwse Pen is in korte tijd een enorm populaire rubriek geworden en inmiddels lezen gemiddeld 710 mensen wekelijks deze dialectrubriek. Naast vele reacties op de nieuwe aflevering elke week, komen er ook veel reacties binnen van mensen die de vorige afleveringen terug willen lezen.

Archief

Het is wellicht eens goed daar wat meer over te vertellen. Blik op Beneden-Leeuwen publiceert elke vrijdagochtend een nieuwe editie met actuele nieuwsitems, informatie, reportages en advertenties. Zo'n editie wordt in de loop van de week samengesteld door de redactie en op donderdagavond is de editie dan definitief. Als de editie om middernacht online gaat, wordt er niets meer aan gewijzigd en blijft de editie een week online tot donderdagavond.

Zoekfunctie

Als een editie is verlopen en de nieuwe editie is gepubliceerd, gaat de vorige automatisch naar het archief. Daar kan dan op zoekwoorden worden gezocht naar een gewenst artikel in het archief. Toets je in de zoekbalk bijvoorbeeld 'Lauwse Pen' dan zullen alle eerder verschenen afleveringen zichtbaar worden.

Zoek je op andere onderwerpen, probeer dan zo nauwkeurig mogelijk te zoeken via kernwoorden die niet al te breed voorkomen. Als je bijvoorbeeld zoekt op 'Muziek' dan sorteert de zoekmachine een enorme lijst aan artikelen, maar zoek je bijvoorbeeld op 'Wiellawaai' dan zal er een beperkt aantal artikelen verschijnen.

Afbeeldingen

Bij artikelen in het archief zijn de meeste afbeeldingen die eerder in de originele nieuwseditie stonden niet meer te zien, alleen de tekst is terug te vinden. Dat is een bewuste keuze en heeft te maken met rechten van publicatie. Veel foto's zijn beschikbaar gesteld om bij een bepaald artikel te plaatsen en mogen daarna niet zomaar voor andere doeleinden worden gebruikt.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.