05-07-2024 1 min. Rinie van Haren

De Maos en Waolse Praotcast, aflevering 5

Aflevering 4 sinds 1 juni online
  Sinds maandag 1 juli staat de vijfde aflevering van de Maos en Waolse Praotcast online. In deze aflevering zijn Ina Cornelissen, Henk van Elk en Rinie van Haren te beluisteren.

De geboren en getogen Beneden-Leeuwense Ina Cornelissen houdt zowel van Oerol als van de Leste Mert. Ze smikkelt van de snert, maar nog meer van het toetje wat daarna volgt: rijstepap volgens het recept van haar moeder. Haar vierde kindje, het Toverbaltheater, werd geboren toen ze ervaarde hoe er in de instituten werd omgegaan met mensen met een beperking. Het Toverbaltheater staat voor creativiteit en denken in mogelijkheden. De pareltjes zijn de medewerkers die na lange tijd vol trots en met het hoofd omhoog staan te zingen en acteren.

In de rubriek Maos en Waolse woorden legt Henk van Elk de woorden 'schuurdeur' en 'moele' uit. De dialectdichter Rinie van Haren sluit deze vijfde uitzending af met het prachtige gedicht 'Bijnamen'.

Naast deze aflevering zijn ook de afleveringen met de Ton de Vree uit Dreumel , Gerard van de Graaf uit Puiflijk, Ben van Ooijen uit Appeltern en Lard van de Weerden uit Afferden te beluisteren - aes gè tèd hèt - via Spotify, SoundCloud en op de website van ‘De Maos en Waolse proatcast’:
https://maos-en-waolse-praotcast.jimdosite.com


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.