25-09-2015 2 min. Patrick van Haren

De nieuwe Snuffelsportpas is er weer

De nieuwe Snuffelsportpas is er weer

Ongeveer 3.000 kinderen in de gemeente Druten en West Maas en Waal krijgen hun persoonlijke Snuffelsportpas. Deze is geldig t/m juni 2016.

Nieuwe sporten en verenigingen!
Het aantal sportaanbieders die meedoen is in beide gemeenten opnieuw gegroeid. In Druten zijn dat 23 sportaanbieders t.o.v. 18 in 2013. In West Maas en Waal is dit 24 t.o.v. 21 in 2013.
De keuze is reuze. In Druten is dat uit 15 verschillende sporten en West Maas en Waal 11.
Behalve deze uitbreiding is er dit jaar ook een speciale pagina in de pas opgenomen over de sportmogelijkheden voor jeugd met een beperking. Maar liefst 8 mogelijkheden.

Hoog percentage jeugdlidmaatschappen in Maas en Waal komt niet vanzelf!
De GGD kwam vorig jaar met cijfers over de jeugd van 4 -12 jaar en het aantal lidmaatschappen bij een sportvereniging. Opmerkelijk hierbij was dat in tegenstelling tot veel andere Gelderse gemeenten zowel Druten als West Maas en Waal bijzonder goed scoorden en in de laatste 4 jaren zelfs was gegroeid.
Het platform Actief Maas en Waal werd hierbij genoemd als belangrijke factor. Wij zijn blij met deze complimenten. Daarnaast weten we dat het in feite de verdienste is van meerdere factoren. Ook de inspanningen van de ouders en de verenigingen zelf zijn van belang.

Samenwerken loont!
Bovendien ligt het doel verder dan het lidmaatschap van een vereniging. We stimuleren naar een actieve en gezonde leefstijl; meer en beter bewegen, spelen en sporten in Maas en Waal!
Onmiskenbaar speelt ook de snuffelsportpas hierbij een belangrijke rol. Hoe leuk is het voor de jeugd om op deze bijzonder sympathieke en kindvriendelijke manier regelmatig kennis te kunnen maken (het snuffelen) met een sport die bij je past, voor nu of wellicht in een latere leeftijdsfase.
Daarnaast hebben de verenigingen met de Snuffelsportpas een unieke en eenvoudige manier om zich te presenteren aan de jeugd én hun ouders.

Basisschool De Terebint in Wamel en St Victorschool in Afferden krijgen de primeur!
Op maandag 28 sept. Worden door de wethouders sport van beide gemeente de allereerste Snuffelsportpassen uitgereikt.
Wij nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn.

Datum: maandag 28 sept. a.s.
Tijd: 11.30 – 12.00 uur
Plaats: Basisschool De Terebint , Stationsstraat 7 6659 in Wamel
Uitreiking: door Dhr. Ton de Vree ( wethouder sport, gemeente West Maas en Waal)
Tijd: 14.45- 15.15 uur
Plaats: Basisschool St. Victor, De Gaard 19 6654 in Afferden.
Uitreiking: door Dhr. Jac van Dongen ( wethouder sport, gemeente Druten)


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.