05-07-2024 1 min. Rinie van Haren

De opbouw van Lauwe-Dome

Een enorme koepeltent van ongekende afmeting gaat het muziekfestival Wiellawaai overkappen en het publiek van onderdak voorzien. De 11 enorme spanten zijn elk afzonderlijk al een klus op zich om te plaatsen, te zekeren en te ankeren. Het podium oogt door de 'dome' wat kleiner dan vorig jaar maar is nog altijd een podium van flink formaat.

De organisatie slaapt er toch wat rustiger op nu het onbestendige weer flink roet in het eten had kunnen gooien. Door de dome kan elke feestganger nu volop genieten van het geweldige programma dat wordt voorgeschoteld. De koepel geeft een ontzettend ruimtelijk geheel waarbij geen enkele paal het uitzicht op het podium hindert.

Voor het programma van de beide Wiellawaai-avonden kun je terecht op www.dagvanleeuwen.nl of elders in deze nieuwseditie. Een extra toetje vormt de kwartfinale van de EK-voetbalwedstrijd Nederland - Turkije op zaterdagavond dat te zien zal zijn op grote schermen. Dat belooft een geweldig oranjefeest te worden, ook als je niet van voetbal houdt. Speciaal voor deze gelegenheid zal het festivalterrein al om 19.00 uur geopend zijn.

Foto's: Reinier Jansen Fotografie


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.