17-03-2023 1 min. Rinie van Haren

Dialectmiddag in Ons Huukske

In Ons Huukske organiseert de Leeuwense vereniging voor actieve 50-plussers, een dialectmiddag die geheel in het teken zal staan van ons Maos en Waolse dialect.

Het Maas en Waalse koor Ut kum Vaneigus is bekend als zanggroep van de Bewaorsmiense en heeft al menig grote streekmusical muzikaal opgeluisterd. Daarnaast verzorgt het zevenkoppige koor ook optredens met eigen repertoire dat is samengesteld uit diverse bekende popsomgs en evergreens voorzien van prachtige Maos en Waolse teksten.

Rinie van Haren heeft zich ontpopt als dialectdichter. Wekelijks is er een dialectgedicht van zijn hand te lezen in weekblad De Maas & Waler en inmiddels zijn er al twee gedichtenbundels verschenen. De gedichten kenmerken zich door de veelal streekgebonden herkenbare situaties. De ene keer met een glimlach of knipoog, de andere keer met een brok in je keel.

Het koor en de dichter verzorgen een twee uur durend programma dat volop afwisseling kent. Net voor de pauze is er ook nog een quiz waarbij het publiek wordt getest op kennis over het Land van Maas en Waal.

Locatie: Ons Huukske (ingang Seringenstraat)
Datum: 25 maart 2023
Aanvang: 14.00 uur
Entree: 2,50 euro voor leden, 3,50 euro voor niet-leden (incl. eerste kopje koffie of thee)


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.