22-04-2022 2 min. Rinie van Haren

Dialectmiddag Lûster 's efkes

Oldskool Lauwe, de vereniging van actieve 50-plussers, heeft voor de komende weken weer diverse activiteiten op het programma staan. Eén van die activiteiten is het dialectporogramma Lûster 's efkes. Een afwisselend programma dat geheel in het Maos en Waolse dialect zal plaatsvinden. Regionaal amusement dat wordt verzorgd door het koor Ut Kum Vaneigus en de Maos en Waolse dichter Rinie van Haren kan worden bijgewoond op zaterdag 30 april.

Meezingen

Het koor Ut Kum Vaneigus zal niet direct bij iedereen herkenning oproepen maar als daarbij dan de uitleg volgt dat de leden de muzikale omlijsting bij de musicals van De Bewaorsmiense verzorgen, zal direct een groot publiek weten over wie het hier gaat. Naas het vertolken van een aantal grote succesnummers uit de bekende streekmusicals zal Ut Kum Vaneigus ook een aantal bekende popsongs en klassiekers ten gehore brengen die voorzien zijn van Maos en Waolse teksten met een vette knipoog naar onze regio. Luisteren naar de teksten is al een belving op zich maar er zijn zeker ook momenten dat er meegezongen zal worden.

Rijmelarij

Bij de leden van Oldskool Lauwe zal een aantal dialectgedichten van de hand van Rinie van Haren zeker bekend zijn. Enkele jaren geleden publiceerde de Lauwse dichter die gedichten in clubblad Ons Buukske. Tegenwoordig staat er wekelijks een dialectgedicht in de rubriek Dichterbij van huis-aan-huisblad De Maas & Waler. In november van het vorig jaar kwam zijn eerste gedichtenbundel Van Heure Zegge uit die meteen al een groot succes werd. Op geheel eigen wijze zal Rinie op deze middag een aantal van zijn gedichten in onvervalst Maos en Waols voordragen.

Lûster 's efkes vindt plaats op zaterdagmiddag 30 april 2022 in clubhuis Ons Huukske (ingang Seringenstraat) In Beneden-Leeuwen. Het programma begint om 14 uur en duurt ongeveer tot 16 uur. De toegangsprijs bedraagt slechts 2 euro per persoon.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.