19-02-2021 1 min. Rinie van Haren

Digitale Reut goed bekeken

Het is de dag waarop wij jullie onder normale omstandigheden graag hadden begroet langs de route van de Grote Reut van Lauwe. Maar voor de derde keer in de geschiedenis van carnaval Lauwe is er geen optocht mogelijk. In 1991 was er door de Golfoorlog geen optocht, vorig jaar vanwege de storm en dit jaar vanwege corona. Zo begon Prins Herald d’n Urste de aankondiging van de Digitale Reut van Lauwe.

Ruim 1.200 foto’s van de Reut van lauwe van 2012 tot en met 2019 stonden klaar om als alternatief te dienen voor het carnaval dat in zijn geheel geen doorgang kon vinden. Het team van Blik op Beneden-Leeuwen heeft heel wat uren aan de voorbereiding besteed.

Het resultaat was een kleine honderd ingeschakelde apparaten zodat er naar schatting toch zo’n 200 bezoekers naar de Digitale Reut van 2021 hebben gekeken. En van al die ingeschakelde apparaten heeft meer dan 90 procent de gehele uitzending bekeken. Dat is een mooi resultaat aangezien er tal van digitale mogelijkheden werden aangeboden. Leuke reacties en zelfs bedankjes kwamen op de redactie binnen, waarvoor hartelijk dank.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.