01-04-2022 3 min. Rinie van Haren

DijkenSport 2022, It giet oan

Het land gaat weer open, er mag weer georganiseerd en gefeest worden!

Dus heeft het bestuur van DijkenSport en alle commissies de data van 2, 3 en 4 september 2022 dik en rood omrand. Het stof is weer van de draaiboeken geblazen. We zijn dus weer gestart met de organisatie en we hebben er weer zin in! We hopen natuurlijk dat u allen weer mee gaat doen in het eerste weekend van september.Het land gaat weer open, er mag weer georganiseerd en gefeest worden!

Dus heeft het bestuur van DijkenSport en alle commissies de data van 2, 3 en 4 september 2022 dik en rood omrand. Het stof is weer van de draaiboeken geblazen. We zijn dus weer gestart met de organisatie en we hebben er weer zin in! We hopen natuurlijk dat u allen weer mee gaat doen in het eerste weekend van september.

We starten de vrijdag avond traditioneel met het mountainbiken voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar. Daarna de reeds jaren zeer populaire color obstakelrun voor de middelbare scholieren. Er zal een uitdagend parcours aangelegd worden en er zullen iets meer obstakels bedwongen moeten worden.

De zaterdag is de bourgondische dag met het landelijk bekende Bourgondisch Fruitwandelen -en Fietsen. De wandelafstanden zijn 6, 12, 18 en 27 km. Je wandelt door o.a. boomgaarden, weilanden, uiterwaarden etc. en onderweg worden gratis eet -en drinkwaren uitgedeeld. Tevens is er op diverse plaatsen muziek. De fietsafstanden zijn 45 en 65 km. Je fietst door de prachtige Maas en Waalse natuur en ook hier worden op de stopplaatsen gratis eet -en drinkwaren uitgedeeld. Na afloop van uw wandel -of fietstocht is er bij de finish, op het Wielplein, volop gelegenheid, onder het genot van een drankje, een hapje en muziek na te genieten van deze bourgondische dag. Op 10 april vanaf 08.00 uur kan er ingeschreven worden voor het Bourgondisch Fruitwandelen -en Fietsen via de site van Dijkensport.nl.

Extra deze dag en ook nieuw in ons programma is de DijkenSport Obstakelrun, die tussen de start -en finishtijd van het bourgondisch fruitwandelen -en fietsen zal plaatsvinden bij de Wiel. Men kan inschrijven voor 3 afstanden: 4 km. (met 30 obstakels), 6 km. (met 45 obstakels) en 8 km. (met 60 obstakels).

Op de zondag hebben we een iets minder uitgebreid programma. Dit heeft o.a. te maken met het vinden van voldoende vrijwilligers, hekbewakers en verkeersregelaars. Ook de formule 1 in Zandvoort die in hetzelfde weekend plaatsvindt zal menig sporter/vrijwilliger naar Zandvoort lokken ipv van naar ons Wielplein. Ook hier starten we traditioneel met de jeugdlopen 650 meter voor de jeugd van 1 tot en met 6 en de 1700 meter voor de jeugd van 7 tot en met 12.

In de ochtend zullen dan de hardloopwedstrijden plaatsvinden van 6 km., 10 km. en de halve marathon. Begin van de middag organiseren we wederom het NK Me-moveren over een afstand van 30 km. Ook op deze dag kun je weer volop genieten van een drankje, hapje en muziek op het Wielplein. De inschrijfdatum voor het mountainbiken, colorrun, obstakelrun, jeugdlopen, hardlooponderdelen en me-moveren start op 1 mei vanaf 08.00 uur via de site van Dijkensport.nl.

Wij zullen u in de loop van de komende tijd nog meerdere keren informeren over de voortgang van ons DijkenSport programma. En na 2 jaar droog gestaan te hebben, hopen we dat weer veel deelnemers, in het eerste weekend van september, de weg zullen vinden naar het mooie Maas en Waal.

Fotografie: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.