05-07-2024 2 min. Rinie van Haren

DijkenSport, een onvergetelijk sportweekend

Maak je klaar voor een sportief en feestelijk weekend in het prachtige land van Maas en Waal! Het jaarlijkse DijkenSport evenement vindt plaats in het eerste weekend van september en biedt een veelzijdig programma voor alle leeftijden en niveaus. Van hardlopen tot fietsen, er is voor ieder wat wils.

Vrijdagavond 30 augustus: Kleur en snelheid

MTB tijdrit: Jonge mountainbiketalenten kunnen hun snelheid en vaardigheden testen in een spannende tijdrit.
Pax Color Trailrun: Begin het weekend met een explosie van kleuren en plezier tijdens deze unieke trailrun. Een kleurrijk feest voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Zaterdag 31 augustus: Avontuur en Bourgondisch genieten

DijkenSport Trailrun: Een bijzondere hardloopervaring door het gevarieerde landschap van de regio. Ontdek de natuur van Maas en Waal op uitdagende paden en routes.
Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen: Geniet van de serene schoonheid van Maas en Waal tijdens een ontspannen wandel- of fietstocht. Onderweg word je getrakteerd op muziek, heerlijke hapjes en drankjes, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Zondag 1 september: Hardlopen, me-moveren en wielrennen voor iedereen

Hardlopen: Kies je uitdaging met de halve marathon, 10 km of 5 km. Perfect voor zowel de doorgewinterde loper als de enthousiaste beginner.
Jeugdlopen: Kinderen kunnen hun energie kwijt tijdens de jeugdlopen van 650 meter en 1700 meter. NK en Toertocht Me-Moveren: Beleef de unieke ervaring van me-moveren tijdens het NK of de toertocht. Een innovatieve manier om je voort te bewegen en de omgeving te verkennen.
Toertocht wielrennen: Fiets door het prachtige land van Maas en Waal tijdens een toertocht van 70 km of 100 km. Een geweldige kans om de regio sportief te ontdekken.

Feestelijke afsluiting op het Wielplein

Na alle sportieve inspanningen kun je op het Wielplein in Beneden-Leeuwen genieten van een feestelijke sfeer met muziek, heerlijke hapjes en drankjes. Het is de perfecte plek om je prestaties te vieren en samen te komen met andere deelnemers en alle supporters.

Inschrijving geopend!

De inschrijving voor het DijkenSport evenement is nu geopend. Grijp deze kans om deel te nemen aan één van de meest gevarieerde en feestelijke sportevenementen in Nederland. Schrijf je vandaag nog in en maak je klaar voor een onvergetelijk weekend vol sport, plezier en gezelligheid in het land van Maas en Waal.
Voor meer informatie en inschrijving, bezoek de website: https://dijkensport.nl/nl/inschrijven/ We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Fotografie: Reinier Jansen (Regiobeelden Maas en Waal)


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.