30-04-2021 2 min. Rinie van Haren

Dodenherdenking 4 mei via livestream te volgen

De stichting 4 Mei Herdenking Beneden-Leeuwen organiseert al ruim 20 jaar de plaatselijke dodenherdenking. Tijdens de herdenking wordt in de Alphonsuskerk elk jaar een thema gekoppeld aan de herdenking. Vorig jaar kon de herdenking vanwege de toen geldende coronamaatregelen slechts in zeer beperkte vorm doorgang vinden, echter zonder publiek. Het bestuur ging er toen van uit dat dit jaar de herdenking weer zou kunnen plaatsvinden op de traditionele wijze, maar de werkelijkheid vertoont een dreigende herhaling van vorig jaar.

Foto: Alex van Kerkhof

Optie

Met de ervaringen van een livestream uitzending van de Stoottroepenherdenking in oktober 2020 nam voorzitter Leo Lemmers contact op met Blik op Beneden-Leeuwen of een livestream uitzending op 4 mei mogelijk zou kunnen zijn. Patrick van Haren, Reinier Jansen en Rinie van Haren konden daarop al snel een positief antwoord geven.

Voorbereidingen

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Inhoudelijk is het programma al in grote lijnen uitgezet en dat is enigszins afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Daarvoor dient eerst de persconferentie van 13 april te hebben plaatsgevonden. Intussen wordt technisch het hele plan vormgegeven en voorbereid. De komende weken zal er snel meer duidelijk worden over wat er maximaal mogelijk is en dat zal via Blik op Beneden-Leeuwen worden gecommuniceerd.

Livestream

Op dinsdag 4 mei zal om 19.30 uur de uitzending starten met een toespraak, een oorlogsverhaal en een gedicht, voorgelezen door kinderen van de basisschool. Aansluitend is er vanaf 20 uur een herdenking zonder publiek. Via de livestream is het gehele programma thuis te volgen door de samenwerking van Beelden uit de Regio en Blik op Beneden-Leeuwen in opdracht van stichting 4 Mei Herdenking Beneden-Leeuwen.

Link

De link voor de livestream van de Dodenherdenking op 4 mei is inmiddels bekend. U kunt zelfs nu al een herinnering aanzetten zodat u op dinsdag 4 mei een signaal ontvangt dat de uitzending binnen korte tijd gaat aanvangen. Hierbij de link: https://blikopbeneden-leeuwen.nl/livestream

Foto: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.