04-06-2021 5 min. Rinie van Haren

Doe mee met de grote Van Thiel Verkeersquiz

  • Speel 10 weken lang mee
  • Vergroot je verkeerskennis
  • Maak kans op de hoofdprijs

LAATSTE WEEK

Sinds vrijdag 26 maart presenteert Verkeersschool Van Thiel exclusief op de digitale dorpskrant Blik op Beneden-Leeuwen ‘De Grote Van Thiel Verkeersquiz’. Verkeersschool Van Thiel is al meer dan een halve eeuw het vertrouwde adres waar alle voorkomende verkeersopleidingen op deskundige wijze worden voorbereid en uitgevoerd. Niet voor niets is Verkeersschool Van Thiel hoog aangeschreven in de wijde regio.

Hoe is het met jouw verkeerskennis?

Ga voor jezelf maar eens na. Het is al wat langer geleden dat je je rijbewijs haalde. Intussen zijn veel verkeerssituaties veranderd, gemoderniseerd en is het drukker op de weg. Nieuwe wegmarkeringen, nieuwe verkeersborden en nieuwe regels worden regelmatig toegevoegd. Maar ben jij daar wel volledig van op de hoogte? En hoe zat het ook alweer met die voorrangsregels? En al die nieuwe vervoersmiddelen waar jij als weggebruiker mee wordt geconfronteerd, wat hebben die voor rechten en plichten?

Veiligheid

Willeke en Nordin van Verkeersschool Van Thiel ondervinden dagelijks dat veranderingen en vernieuwingen voor verrassingen zorgen van menig weggebruiker. ‘We zijn als verkeersschool dagelijks bezig om mensen op te leiden en realiseren ons dat wanneer je al enige jaren je rijbewijs hebt, dat de opgedane kennis na verloop van tijd wat afzwakt en dat vernieuwingen voor onduidelijkheden kunnen zorgen’, aldus Willeke. Het opfrissen van je verkeerskennis geeft je een veiliger en vertrouwder gevoel wanneer je aan het verkeer deelneemt.

Verkeersquiz

Om iedere weggebruiker eens aan het denken te zetten en dit onderwerp op ludieke wijze onder de aandacht te brengen, gaan we de komende 10 weken in elke nieuwseditie van Blik op Beneden-Leeuwen een verkeersopgave plaatsen. Iedereen kan gratis meespelen. Voorwaarde is wel dat je alle weken meespeelt en dat je uiterlijk elke woensdagavond na publicatie je antwoord hebt ingestuurd.

Zo doe je mee

Vanaf vrijdagmorgen 26 maart vind je in de nieuwseditie van Blik op Beneden-Leeuwen elke week een opgave. Stuur je antwoord elke week naar redactie@blikopbeneden-leeuwen.nl en vermeld daarbij je naam, woonplaats en telefoonnummer.
Op vrijdag 2 april volgt de tweede opgave en zo gaat dat vervolgens nog 8 weken. In die 10 weken gaan we dus op zoek naar degene die de verkeersregels het best paraat heeft.

Opdracht 10

Je rijdt hier de maximumsnelheid. Je ziet dat de van achteren naderende ambulance er niet voorbij kan. Wat doe je?
A. Je gaat sneller rijden.
B. Je houdt je snelheid vast.
C. Je remt af en stopt in de berm.

Opdracht 9

Je wilt rechtdoor. Moet je de voetganger voor laten gaan?
A. Ja
B. Nee

Opdracht 8

Wat is de functie van de blauwe rol op dit hectometerbordje?
A. Het maakt het hectometerbordje beter zichtbaar.
B. Het voorkomt dat roofvogels op het hectometerbordje gaan zitten.
C. Het voorkomt dat reeën en ander wild de weg oversteken.

Opdracht 7

Welke bewering over de remweg van winterbanden in de zomer op een zonnige dag is juist?
A. De remweg is gelijk aan die van normale banden.
B. De remweg is langer dan die van normale banden.
C. De remweg is korter dan die van normale banden.

Opdracht 6

Je stopt naast de fietsstrook om iemand uit te laten stappen, mag dat?
A. Ja, als ik helemaal aan de rechterkant van de fietsstrook stop.
B. Ja, maar alleen als het niet vervelend is voor fietsers.
C. Nee, op en naast een fietsstrook mag ik niet stilstaan.

Opdracht 5

Wanneer mag je met alleen rijbewijs B een aanhangwagen trekken?
A. Alle aanhangwagens, zolang de toegestane maximummassa van de combinatie niet meer is dan 3.500 kilogram.
B. Uitsluitend aanhangwagens met een toegestane maximummassa van niet meer dan 750 kilogram.
C. Nooit.

Opdracht 4

Wat is de juiste volgorde?
A. Bromfiets, auto, tram, motor.
B. Tram, bromfiets, auto, motor.
C. Bromfiets, auto, motor, tram.

Opdracht 3

Wat is de juiste volgorde?
A. Voetgangers, bromfiets, auto.
B. Bromfiets, voetgangers, auto.
C. Bromfiets, auto, voetgangers.

Opdracht 2

Wat is de juiste volgorde?
A. Voetganger, auto, tram.
B. Tram, voetganger, auto.
C. Voetganger, tram, auto.

Opdracht 1

Je wilt linksaf. Wat moet je doen?
A. Doorrijden want je hebt voorrang.
B. Stoppen en de vrachtauto voor laten gaan.

Hoofdprijs

LET OP: Vergeet niet je volledige naam, woonplaats en telefoonnummer steeds bij elke inzending te vermelden. Die gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze quiz. Jouw deelname is dus alleen geldig als je tien weken lang een antwoord instuurt. Houd na de tien weken de nieuwseditie in de gaten voor de uitslag. Als er meerdere winnaars uit de bus komen zal er onder hen worden geloot. De uiteindelijke winnaar ontvangt een dinerbon van maar liefst 50 euro die te besteden is bij restaurant Meraqi in Beneden-Leeuwen. Daarmee toont Verkeersschool Van Thiel ook nog eens de maatschappelijke sociale betrokkenheid bij de plaatselijke horeca.

Over Verkeersschool van Thiel

Sinds 1964 is de grootste Verkeersschool een begrip in het land van Maas en Waal en bekend geworden om de professionaliteit, persoonlijke benadering en kwaliteit. Bij verkeersschool van Thiel kunt u terecht voor alle rijopleidingen, beroepsopleidingen, VCA-cursussen, heftruckcursussen en BHV-trainingen. Verkeersschool van Thiel is ook volledig gespecialiseerd in het geven van nascholingscursussen voor chauffeurs die hun code 95 moeten behalen. Wij werken met een vast team van 12 personen. Daarom krijg je bij Van Thiel ook meestal dezelfde instructeur bij het volgen van een opleiding. Bent u ook op zoek naar een opleiding op maat? Het deskundige team staat voor u klaar om u snel en op een professionele wijze advies te geven. Voor meer informatie ga je naar www.verkeersschoolvanthiel.nl of kun je telefonisch contact opnemen via 0487-591752


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.