27-05-2022 2 min. Rinie van Haren

Drie dagen feest met Wiellawaai en Dag van Leeuwen

De 24ste editie van Wiellawaai kan na 2 jaar stilte doorgaan. We hebben er naar uitgekeken. Tijdens dit driedaagse feestweekend in Beneden-Leeuwen is er voor iedereen wat te doen. Op de vrijdag- en zaterdagavond muziek. Op zondag de bekende familiedag, de Dag van Leeuwen met onder andere het Lauwes Mertje, Door het centrum van Beneden-Leeuwen staan verschillende marktkramen. En niet te vergeten, de buikschuifkampioenschappen.

Vrijdagavond start om 20.30 uur Wiellawaai. We hebben een divers programma. Frans Duijts bijt het spits af met heerlijke meezingers. Daarna is het de beurt aan de partyband Daredevils. Zij deden in 2019 mee aan de Voice of Holland. Partyfriex zal de tent op zijn kop gaan zetten. Tussen de optredens door draait dj Ronn Laam.

Wiellawaai 2019. Archieffoto: Herman van Beek

Op zaterdag 2 juli treden Millstreet, Tino Martin en Jannes op. Naast deze energieke optredens, waarbij vast en zeker de voetjes van de vloer zullen gaan, is het dj Mike die de avond opent en afsluit.

Gratis toegang bij de Dag van Leeuwen/Lauws Mertje

De Dag van Leeuwen, op zondag, start om 11.00 uur. Het is de familiedag bij uitstek. En geheel gratis. Naast de bijna 200 marktkramen is er het Kinderplein. In de straten klinkt gezellige muziek en op de diverse terrasjes is het gezellig uitrusten onder het genot van een drankje. Natuurlijk zijn er ook dit jaar de buikschuifkampioenschappen in de Sportlaan. Onder luide aanmoediging van de toeschouwers proberen de deelnemers zo snel mogelijk de bel te luiden. Op het Dorpsplein staat volleybalvereniging Isala klaar met gave volleybalspellen. Die zorgen zeker voor een grote glimlach en veel enthousiasme.

De Dag van Leeuwen, een publiekstrekker voor de wijde omgeving. Foto: Herman van Beek

Feesttent aan de Wiel

In de feesttent aan de Wiel zijn er weer spetterende optredens. Iedereen is welkom om te komen kijken naar Dj’s 4U, DJ Mike, coverband Slamm en Ronnie Ruysdael. Zij zorgen zeker voor een ouderwets en gezellig feestje. De toegang is geheel gratis.

Meer informatie

De kaartverkoop is al gestart! Het gaat snel, dus wees er op tijd bij om niets te missen. Kijk op www.dagvanleeuwen.nl voor meer informatie en volg onze pagina op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.