17-11-2023 3 min. Rinie van Haren

Een dag vol verrassingen voor vijf jubilarissen

Wat hebben bloemen, puzzelstukjes en een battle met elkaar gemeen?

Tekst en fotografie door Rinie van Haren, behoudens De foto boven de titel en de bloemenhulde zijn van Tanja Graas

De puzzel van je levensweg is van een onbestemd aantal stukjes. De puzzels die de leerlingen van basisschool De Leeuwenkuil op vrijdag 10 november maakten voor de vijf jubilarissen hadden wel een vooraf vastgesteld aantal stukjes. Maar die puzzel was dan ook ter ere van het jubileum dat de vijf jubilarissen vierden. En dat was voor een afgebakende periode. Voor twee van hen - Hanneke van Dijk en Marjolijn Pierlo was dat 25 jaar, voor Mari den Bieman, Maria Zondag en Els van Oijen was dat maar liefst 40 jaar. En die laatste twee zijn ook al die tijd aan De Leeuwenkuil verbonden.

Wat een onthaal

Met een klassieke auto werden de vijf jubilarissen op vrijdagmorgen thuis opgehaald. En toen ze bij de Leeuwenkuil aankwamen werd meteen de tweede verrassing van deze feestdag zichtbaar. Alle kinderen van De Leeuwenkuil vormden een levendige erehaag. Alle kinderen hadden een bloem bij zich. 'We weten nu hoe Sinterklaas zich moet voelen als hij een bezoek aan onze school komt brengen. Wij werden nu op soortgelijke wijze onthaald', lachte Hanneke van Dijk. En de anderen deelden dat feestelijke gevoel.

Bloemenhulde

Eenmaal binnen mochten de vijf jubilarissen de bloemen en felicitaties van alle leerlingen in ontvangst nemen. In de klassen bleef die feeststemming onverminderd doorgaan. De leerlingen van alle klassen zaten door elkaar en hielpen elkaar met het maken van de vele puzzelstukjes die later die dag de vijf puzzels zouden vormen.

Bloemen voor de jubilarissen. Foto: Tanja Graas

Feestelijke lunch

Rond het middaguur was er voor de vijf jubilarissen een feestelijke lunch waarbij ook familieleden aanwezig waren. Na de lunch ging het gezelschap samen met alle leerlingen en leerkrachten naar mfa De Rosmolen. Daar werd door Theaterschool Hakoena een heuse Fun Battle gepresenteerd. Susan Remers verzorgde de geluidsinstallatie en Koen Logtens nam de presentatie op vakkundige wijze voor zijn rekening.

Spannende battle

Hij kondigde de komst aan van Hanneke en Maria die zich voor deze gelegenheid feestelijk hadden uitgedost. Zij werden door Koen aangewezen als teamleiders. twee grote teams zouden in de Fun Batle tegen elkaar gaan strijden en de jury bestond deze middag uit de overige jubilarissen Marjolijn, Mari en Els. Met een grote verscheidenheid aan opdrachten die uiteenliepen van kennisvragen tot behendigheidsopdrachten werd het een spannende nek-aan-nek-race. de beide teams deden nauwelijks voor elkaar onder. Het team van Maria behaalde uiteindelijk de meeste punten. Er kan er maar één de winnaar zijn maar feest vier je met zijn allen. Het is een gedenkwaardige dag geworden die bij de jubilarissen maar ook bij alle anderen een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Een woord van dank aan het organiserende comité was dan ook zeker terecht.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.