05-07-2024 2 min. Rinie van Haren

Een weekend vol sfeer en gezelligheid

Beneden-Leeuwen – Voor de 26ste keer staat het eerste weekend van juli weer in het teken van Wiellawaai en de Dag van Leeuwen. Muziek en vermaak zijn de ingrediënten op 5, 6 en 7 juli.

Dome

Dit jaar introduceert de organisatie een nieuw concept op het festivalterrein aan de Wiel. Er verrijst begin juli namelijk een reusachtige Dome, een festivaltent 'with a view'. Hiermee stapt Wiellawaai af van de oude vertrouwde tent. Deze imponerende en sfeervolle Dome zal prachtig tot zijn recht komen op deze mooie locatie.

Line-up Wiellawaai

Op vrijdag wordt om 20.30 uur het weekend afgetrapt. Op die avond treden A-Fever, dé ABBA tribute band, en The Dirty Daddies op. In het voorprogramma staat de Lauwse zanger Marinus. Op zaterdag staan de Nederlandse sterren Wolter Kroes en Joël Borelli op het podium. Zij worden afgewisseld met de fantastische band Proost!. Deze avond wordt de Dome aan de Wiel de gezelligste en grootste kroeg van Maas en Waal. Aanvang van deze avond is om 20.30 uur.

Kaartjes voor vrijdag of zaterdag kosten 27 euro per stuk, combitickets kosten 50 euro.

Dag van Leeuwen

Zondag staat natuurlijk in het teken van de Dag van Leeuwen. Voor jong en oud is er vanaf 11.00 uur in het centrum van Beneden-Leeuwen van alles te doen, waaronder een grote braderie door het centrum. Toegang is gratis!

Traditiegetrouw zijn er de buikschuifkampioenschappen, één van de spectaculaire hoogtepunten tijdens de Dag van Leeuwen. Dit jaar staat er op het Dorpsplein een Sky-Jump, waarbij een vrije val gemaakt kan worden vanaf 60 meter hoogte. Een unieke kans voor een adrenalinekick.

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met optredens van diverse koren zoals Charm en Ut kum vaenèèiges. Op het Dorpsplein spelen de bands Revolt en B2R, die zorgen voor een feestelijke sfeer. Daarnaast zijn er verschillende spellen voor jong en oud, waaronder een groot schaakspel, een modelspoorbaan en andere leuke interactieve spellen. En er is een inloop graffiti-workshop op het plein voor de kerk, waar de jeugd hun creativiteit de vrije loop kan laten.

Voor de jongste bezoekers is er op de Wiel een leuk speelplein met onder andere luchtkussens en trampolines. Aan het eind van de middag wordt rondom de Dome aan de Wiel het laatste muzikale feestje van dit weekend gevierd. Coverband SLAMM mag niet ontbreken tijdens de Dag van Leeuwen en is dan ook weer van de partij. Rudy de Wit treedt tijdens deze middag ook op en zal voor de nodige gezellige sfeer zorgen.

Het hele weekend zorgt DJ Mike in de Dome voor de muzikale omlijsting.

Het belooft een fantastische editie te worden. Kijk voor meer informatie en tickets op www.dagvanleeuwen.nl.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.