03-12-2021 2 min. Rinie van Haren

Eerste exemplaar ‘Van heure zegge’ overhandigd

Omdat de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19 geen ruimte bieden voor uitbundige feesten, werd - in een overigens heel gezellige sfeer - in Studio Pannekoek in Druten de ontvangst van het eerste exemplaar gevierd van de gedichtenbundel 'Van Heure Zegge'.

Uit handen van Jeroen Pannekoek mocht Rinie van Haren op dinsdagmiddag 30 november het eerste exemplaar van zijn gedichtenbundel ‘Van heure zegge’ in ontvangst nemen. Het boekje met Maos en Waolse gedichten is een uitgave van Uitgeverij de Maas&Waler in samenwerking met Studio Pannekoek.

De gedichtenbundel ‘Van heure zegge’ bevat 50 gedichten, waaronder ook nooit eerder verschenen stukken, vergezeld van een aantal mooie foto’s uit de streek. In het boekje gunt Rinie van Haren de lezers al dichtend een inkijk is het Maas en Waalse leven van alledag. Op geheel eigen wijze beschrijft hij bijzondere, maar ook heel gewone situaties uit het verleden maar ook het heden. De ene keer indrukwekkend of ontroerend, de andere keer vrolijk of vol humor, maar altijd herkenbaar. 'Van Heure Zegge' is daarmee een unieke ode aan onze regio en het Maos en Waolse dialect.

Inmiddels is de eerste druk al geheel uitverkocht, en is een tweede druk al klaar om uitgeleverd te worden. Rinie ziet met het verschijnen van zijn eerste gedichtenbundel een langgekoesterde wens in vervulling gaan: ‘Ik hoop hier bovendien mee te bereiken dat ons mooie dialect meer aandacht krijgt en dat het waar mogelijk in stand wordt gehouden’, vertelt hij.

De bundel kost 9,95 euro en is te bestellen door een mail te sturen naar: info@markeon.nl o.v.v. naam, mobiel nummer en het gewenst aantal exemplaren.

Rinie (links) krijgt het eerste exemplaar overhandigd door Jeroen Pannekoek. (Foto: Ruben Schiks)


Bekijk alle 2 foto's

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.