15-10-2021 2 min. Rinie van Haren

Eerste Historische Pubquiz voor senioren

Oktober is de maand van de geschiedenis. Het ideale moment dus om te starten met een nieuwe activiteit, zo bedachten bestuursleden van Seniorenvereniging 50+ in Beneden-Leeuwen. De Historische Pubquiz is een quiz voor en door senioren 50+. Aan de hand van foto’s uit het historisch archief, muziekfragmenten van oude hits en originele beelden uit het TV Journaal wordt de algemene kennis getest van hoe het leven was en wat er allemaal gebeurde toen men nog jong was. De quizvragen komen uit het tijdvak van de 70-er en 80-er jaren.

De toegangsprijs voor leden van de Senioren 50+ vereniging Beneden-Leeuwen bedraagt € 3,50 en daarbij is 1 gratis consumptie (koffie, thee, 0.0%, fris) inbegrepen. Verdere consumpties zijn volgens het standaard tarief 1 of 2 muntjes per consumptie. Inschrijven kan bij binnenkomst. U kunt deelnemen in teams van 2 t/m 5 personen.

Jan Baartmans bereidde de quizvragen voor. Eigen foto

Er is natuurlijk een bij een Pubquiz passende hoofdprijs voor het team met de meeste juiste antwoorden en een troetelprijs voor het team met het minste aantal juiste antwoorden. Het eindoordeel van de jury is bindend en de quizmaster heeft altijd gelijk, ook als hij dat niet heeft. Voorts zal de Historische Pubquiz maandelijks gaan terugkeren. Deze eerste quiz gaat hoofdzakelijk over het begin van de 70-er jaren.

De aanvang van deze eerste quiz is vrijdagavond 22 oktober a.s. om 19:30 uur, de zaal gaat open om 19:00 uur. De locatie is het onderkomen van de 50+ senioren: Ons Huukske, Zonnebloemstraat 3, ingang Seringenstraat, Beneden-Leeuwen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.