29-03-2024 2 min. Rinie van Haren

Europarlementariër Tom Berendsen bezocht West Maas en Waal - deel 2

Op donderdag 21 maart bezocht CDA-Europarlementariër Tom Berendsen op uitnodiging van CDA West Maas en Waal Machinebedrijf Perfekt Van Wamel BV in Beneden-Leeuwen. We deden daar vorige week al verslag van in onze nieuwseditie. Aansluitend vertrok het CDA-gezelschap naar Dreumel waar het tweede deel van dat bezoek plaatsvond. Het verslag van dat gedeelte kon toen niet meer worden meegenomen in de nieuwseditie maar die willen we u niet onthouden. Daarom hierbij het verslag van dat tweede deel.

Als tweede bezoek op donderdag 21 maart is er gesproken met John Kusters van het alom bekende bedrijf PG Kusters uit Dreumel Hier is diepgaand gesproken over verschillende zaken die de te maken hebben met de bedrijfsvoering van PG Kusters. Hier is o.a. gewasbestrijding (glyfosaat) besproken en vooral de redenen waarom dit nog een verlenging van 10 jaar heeft verkregen van de EU in Brussel. Verder is er ook gesproken over doeltreffende EU-wetgeving die binnen ondernemers gevoeld worden als een stevige extra belasting. Bij dit bezoek zijn ook wethouder Evert Jan Slootweg, voorzitter Wim Jagtenberg en de CDA-fractie West Maas en Waal aanwezig geweest.

Tom Berendsen aan het woord bij 'De Vrouwen van Nu' in Dreumel. Foto: CDA West Maas en Waal

Als laatste deel van het bezoek is het CDA-team samen met Tom Berendsen neergestreken in Dreumel. In D’n Hoender wachten “De Vrouwen van Nu” van de afdeling Dreumel en Alphen als ook CDA leden. Tijdens deze sessie, op verzoek van “De Vouwen van Nu” is er uitvoerig ingegaan op de vraag waarom het belangrijk is te gaan stemmen op 6 juni als de Europese verkiezingen worden gehouden. Ook is stil gestaan bij het feit dat eensgezindheid en samenwerking moeilijk is met 27 verschillende landen, om te komen tot oplossingen in Europa. In de loop der tijd is Europa steeds afhankelijker geworden van de Amerikaanse defensie, de Russische energie en de Chinese producten. Dit is lang goed gegaan, maar met de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne is naar boven gekomen waar deze afhankelijkheid toe leidt: schaarste en daarmee hogere prijzen. De bezoekers hebben vele en goed doordachte vragen gesteld waaruit we kunnen opmaken dat het een geslaagde avond is geweest.

CDA West Maas en Waal dankt de ondernemers en “De Vouwen van Nu” voor het prachtige samenspel en de geslaagde bezoeken. Thomas Steenkamp besluit: 'Op naar de verkiezingsdag van 6 Juni en laten we ons inzetten voor mooie verkiezingen, waarbij zoveel mogelijk mensen hun stem laten horen.'


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.