20-01-2023 2 min. Rinie van Haren

Expositie Jan Detrie in gemeentehuis

Vanaf eind december 2022 tot eind maart 2023 exposeert Jan Detrie zijn kunstwerken in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen.

Van ingetogen pietje precies tot zeer kleurrijk met een wilde toets. Dit is misschien de beste omschrijving van het werk van Jan Detrie. Kenmerkend voor zijn werk zijn de forse formaten, in zijn atelier in Maasbommel heeft hij o.a. werken van 2 x 2 meter!

Jan Detrie heeft een opleiding tot grafisch ontwerper gedaan aan Academie St. Joost in Breda. Hij heeft een arbeidsverleden als ontwerper en drukwerkspecialist, maar de drang tot schilderen is altijd de metgezel geweest.
Sinds 2007 heeft hij ook het beeldhouwen ontdekt. In alle twee de disciplines geeft hij inmiddels al jarenlang les in Breda en in Maasbommel.
Verder is hij verbonden aan Creatief Platform Tiel, en heeft hij de maquette gemaakt voor de Hanzefeesten in Maasbommel van afgelopen zomer.
Tien jaar geleden heeft hij ook nog een 5 jarige opleiding gevolgd aan de Kleine Tiki in Breda tot kunstzinnig dynamisch coach. Deze opleiding stelt hem in staat om individueel, alsook met groepen, workshops te geven met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling.

De beelden en schilderijen van Jan zijn ook te zien op de websites van galerie www.viamioni.nl in Breda, en galerie www.dutchluxurydesign.com in Buren.
Zijn nieuwe website: www.jandetrie.nl is bijna gereed. Als je wilt, kun je Jan altijd bereiken via: jandetrie7@gmail.com

U bent van harte welkom

Tot eind maart 2023 is de expositie van Jan Detrie te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal, Dijkstraat 11 te Beneden-Leeuwen.
Op maandag van 08.30 uur – 19.00 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur – 16.30 uur en op vrijdag tussen 08.30 uur – 13.00 uur.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.