29-03-2024 2 min. Rinie van Haren

Expositie Jan Visser in het gemeentehuis

Beneden-Leeuwen - Vanaf 2 april 2024 tot eind juni 2024 exposeert Jan Visser zijn schilderijen in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen.

Diversiteit

De expositie bestaat uit aquarellen en acrylverf schilderijen. Alle schilderijen, in diverse formaten, zijn gemaakt met als voorbeeld: zelfgenomen foto’s, een opgesteld stilleven of gewoon fantasie. De uitwerking is realistisch of heeft een kleurrijke abstracte vorm gekregen.

Van jongs af aan

Jan Visser heeft van jongs af aan al interesse in tekenen gehad. Op de lagere school bestonden de tekenlessen uit het natekenen van allerlei (saaie) voorbeelden. Jan vertelt: “Het hoogste cijfer kreeg je wanneer je het voorbeeld precies had nagetekend en dezelfde kleuren had gebruikt”.

Tekenen

Jan tekende soms wel eens iets anders, maar dat werd toen meestal niet gewaardeerd. Na de lagere school won hij bij een schilderwedstrijd van een krant eens een prijs met een abstract werkstuk. In de studietijd aan de pedagogische academie stond de creativiteit op een laag pitje. Wel was tekenen een van de keuzevakken.

Eigen stijl

In de jaren als leerkracht en directeur van de Gravin van Rechterenschool in Appeltern was er minder tijd voor tekenen en schilderen als hobby. Een aantal periodes ging hij naar de schilderclub van Pieter van Oostveen en later naar die van Ab Krook. Daar ging hij meestal zijn eigen weg en ontwikkelde ‘een eigen stijl’ van schilderen.

U bent van harte welkom

Tot eind juni 2024 is de expositie van Jan Visser te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal, Dijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen.
Op maandag van 08.30 uur – 19.00 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur – 16.30 uur en op vrijdag tussen 08.30 uur – 13.00 uur.


Bekijk alle 3 foto's

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.