29-11-2019 2 minuten Patrick van Haren

Expositie Toos van der Kammen in gemeentehuis

Expositie Toos van der Kammen in gemeentehuis


Vanaf 1 oktober exposeert Toos van der Kammen haar kunstwerken in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen. Voor haar kunstwerken hergebruikt Toos oud verpakkingsmateriaal. Wie neemt er niet een doos mee uit de supermarkt, gebruikt deze daarna nog als doos voor oude kranten waarna deze uiteindelijk bij het oud papier terecht komt en de recyclewereld ingaat. Wie ontvangt er niet per post weleens een kartonnen koker die uiteindelijk wordt weggegooid.


Toos van der Kammen


Wie ziet niet de hele grote balen hooi op het boerenland. Daar waar ooit de balen wat kleiner waren en een touwtje voldoende was om het hooi bij elkaar te houden, zijn het tegenwoordig dikke metalen draden die met een betonschaar moeten worden losgeknipt. Deze draden verdwijnen uiteindelijk op de ‘schroothoop’ om te worden afgevoerd. Er is echter méér mogelijk met deze vormen van Afval. Toos wil u meenemen naar een andere dimensie, een andere manier van kijken, een andere manier van restverwerking. Bij haar krijgt een gedeelte van deze afvalberg een tweede kans door een onverwacht gebruik. Alles puur en in de vorm zoals het door haar gevonden wordt.


Toos van der Kammen


U bent van harte welkom

Tot medio december is de expositie Toos van der Kammen te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal, Dijkstraat 11 te Beneden-Leeuwen. Op maandag tussen 8.30 uur - 19.00 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8.30 uur - 17.00 uur en op vrijdag tussen 8.30 uur - 13.00 uur.Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.