18-11-2022 2 min. Rinie van Haren

Extra voorstelling Filmjuweeltjes van Jos Kruisbergen

Door Ruud Stoeten

Wegens doorslaand succes is er een extra voorstelling ingelast op dinsdag 22 november om 20.00 uur in D'n Bogerd in Druten.
Nieuwe, mooie films zijn het weer, die al te zien waren op woensdag 16 november in een uitverkochte Bogerd en toen in première gingen bij ZieneMaasenWaal, zullen dus nogmaals worden vertoond. Cineast Jos Kruisbergen pakt zoals gewoonlijk flink uit tijdens de voorstelling die wederom om 20.00 uur begint in D’n Bogerd in Druten.

Jos Kruisbergen maakt al 28 jaar lang als vrijwilliger bij Tweestromenland in Beeld en Geluid prachtige filmportretten van karakteristieke mensen, indringende reportages, sfeerbeelden en documentaires waarin het Rivierenland centraal staat. Toekomstige generaties krijgen zo de mogelijkheid om straks letterlijk terug te blikken naar het Maas en Waal van vandaag.

Cineast Jos Kruisbergen. Foto: Thymen Schippers

Op de filmavond van 22 november gaan Kruisbergens nieuwste films nogmaals in première. Er zullen beelden te zien zijn uit de vorige eeuw, maar ook over de recente extreem droge zomer die voor het eerst worden vertoond op het grote witte doek.

De filmpresentatie wordt verzorgd door Theo Kooijmans. Donateurs van Tweestromenland in Beeld en Geluid kunnen plaatsen reserveren via de website van de stichting: www.2bg.nl.
Op diezelfde site kunnen ook al vast trailers worden bekeken uit enkele van de te vertonen films ZieneMaasenWaal.

Programma

Bergharense Jan van Gelder dienstbaar tot in de dood.
Honden van de hoge in Dreumel
Heinz Friesen maakte Harmonie Koningin Wilhelmina volwassen
Sinterklaas gaat met pensioen
Elfstedentocht in Ewijk
‘Dan springen de kikvorsen in de schoorsteen” De gevolgen van Extreem hoog-én laag water.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.