12-04-2024 2 min. Rinie van Haren

Fantastisch geslaagd Coen de Lange Memorial Bocciatoernooi 2024

Op zondag 7 april 2024 organiseerde de Aangepaste Sportvereniging Vizier voor de 17e keer het Coen de Lange Memorial Boccia toernooi. Tijdens dit toernooi gedenken wij in het bijzonder Coen de Lange, Maykel Brouns en Arman Poorgharib, die niet meer in ons midden zijn en heel veel plezier beleefd hebben aan Boccia. We begonnen de dag dan ook met het noemen van hun namen en we haalden in herinnering wie ze waren en wat de vereniging voor hen heeft betekend.

Boccia is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking en lijkt op ‘jeu de boules’. Het toernooi werd gehouden in onze prachtige accommodatie MFA de Rosmolen. Er namen ruim 30 spelers met begeleiders deel uit Nederland en België.

Het was een fantastische dag, waarin veel spannende wedstrijden gespeeld zijn. Er heerste een zeer goede, gezellige en sportieve sfeer. Er werd bij de wedstrijdspelers en recreanten gestreden om de wisselbeker. De recreanten waren in twee groepen onderverdeeld, één groep voor beginners en één groep voor gevorderden.
De halve finales en de finales bij de recreanten en wedstrijdspelers waren zeer spannend en daarom erg leuk om naar te kijken.

Uiteindelijk gingen er 12 spelers met een welverdiende beker naar huis. De winnaars van de wedstijdspelers en die van de recreanten gevorderden namens eveneens met veel trots de wisselbeker in ontvangst.

De uitslagen zijn:

Wedstrijdspelers:

Arno van Praet => Spinnaker, Antwerpen
Francis Rombouts => Spinnaker, Antwerpen
Pieter Verlinden => Somival, België
Patrick van Klink => GSV de Sleutels, Leiden

Recreanten Gevorderden:

Marcel de Wacht => De Tubanten, Enschede
Henk Fleuren => Boccia Roermond
Gonnie Passage => Boccia Roermond
Bram van Laar => ASV Vizier, Beneden-Leeuwen

Recreanten Beginners:

Jolanda van Tillo => Boules Pleasant, Vlissingen
Nick van Hooft => ASV Vizier, Beneden-Leeuwen
Helene Kloosterman => SVG Den Bosch
Marlien van Bommel => SVG Den Bosch

Het toernooi wordt door diverse mensen het mooiste toernooi van het jaar genoemd.
Wij willen alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Zonder hun bijdrage was dit toernooi niet mogelijk geweest.

Voor meer informatie over Boccia kunt u mailen met asv.vizier@gmail.com of kijken op www.asv-vizier.nl of www.facebook.com/ASVVizier


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.