22-10-2021 2 min. Rinie van Haren

Feestelijk begin van activiteiten 50+ Senioren in Lauwe

In september en oktober zijn bijna alle activiteiten van de Seniorenvereniging voor 50-plussers in Beneden-Leeuwen weer hervat in het onderkomen van de vereniging ‘Ons Huukske’ aan de Zonnebloemstraat 3, ook wel bekend als het oude politiebureau.

Door de maatregelen vanwege het coronavirus konden de leden héél lang niet gezellig met elkaar actief zijn. Na de laatste versoepelingen die zijn aangekondigd door het demissionair kabinet kan dat gelukkig nu weer wel. Ook de anderhalvemeter-samenleving kan worden losgelaten. Uit een handreiking club- en buurthuizen die onder andere door het Ministerie van Welzijn en Volksgezondheid is opgesteld, blijkt dat er bij de activiteiten in ‘Ons Huukske’ geen verplichte controle op het coronatoegangsbewijs (de bekende QR-code) van toepassing is.

De jubilarissen, die al 25 jaar lid zijn van de Seniorenvereniging 50+

Omdat de vereniging zeer blij is dat de leden weer samen actief kunnen worden en elkaar na zo’n lange tijd weer kunnen ontmoeten, is besloten om dat ook samen te vieren. Vandaar dat er op 15 oktober jl. een feest is georganiseerd ter gelegenheid van het herstarten van de activiteiten. Het feest begon vanwege het grote aantal aanmeldingen om 14 uur, een uur eerder dan oorspronkelijk gepland was. Tijdens het feest zijn ook de jubilarissen, leden die 25 jaar lid waren per 31 december 2020, gehuldigd. Ook zijn de vrijwilligers die 20 jaar actief waren als vrijwilliger binnen de vereniging namens het KBO Brabant gehuldigd.

De vrijwilligsters ontvingen een fraai boeket bloemen voor hun inzet gedurenede vele jaren.

Aanmelding voor het feest vooraf was nodig. Dat bleek ook inderdaad zeer verstandig te zijn geweest van de feestcommissie want het aantal aanmeldingen bedroeg ruim 160 personen. Hierdoor kon het feest niet gehouden worden in ‘Ons Huukske’ en werd uitgeweken naar de gezellige zaal Janssen ‘Puinhoop’ aan het Zijveld. Bij binnenkomst werd koffie geschonken, gedoneerd door Gerard Janssen Steenbergen. Na de opening door de plaatsvervangend voorzitter Gé van Hees en de huldiging van de jubilarissen konden de gasten genieten van drankjes en hapjes. Deze overheerlijke hapjes waren gedoneerd door Keurslager Maarten Kocken. Het zangduo Ton en Sylvia zorgde voor een variatie aan gezellige meezingers. De bestuursleden verzorgden de bediening voor en achter de toog. Aan het einde van de middag waren er nog warme hapjes en konden de gasten onderweg naar huis nog een frietje en meer kopen bij de frietkar van ’t Trefpunt uit Wamel die buiten de zaal opgesteld stond. Om 18 uur sloot de zaal, was alles opgeruimd en iedereen weer veilig huiswaarts.

Het duo Ton en Sylvia wist de leden muzikaal prima te vermaken.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.