05-01-2018 2 min. Patrick van Haren

Feestelijke jaarafsluiting Praathuis in Rosmolen

Feestelijke jaarafsluiting Praathuis in Rosmolen

Bingo voor deelnemers van het Praathuis en Praathuis-vrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal in Brasserie de Rosmolen!

Op 21 december was er een feestelijke Bingo voor alle deelnemers van het Praathuis en Praathuis-vrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal! Dit vond plaats in de Rosmolen en Jolanda en Fred zorgden voor een mooie zaal in kerstsfeer, koffie en een plak kerststol. Er waren natuurlijk leuke prijsjes te winnen.

Het Praathuis vindt wekelijks (m.u.v. feestdagen en schoolvakanties) op de donderdagochtend plaats in MFA de Rosmolen in Beneden-Leeuwen. De beginnersgroep is welkom tussen 09.15 – 10.15 uur. En de meer gevorderde sprekers tussen 10.30 – 11.30 uur. In het Praathuis ontmoeten de deelnemers andere mensen waarmee men in een informele en ontspannen sfeer oefent met het spreken van het Nederlands. Vaak is er een thema waarover gesproken wordt. ook wordt er regelmatig een taalspelletje gespeeld. In het nieuwe jaar start het Praathuis weer op donderdag 11 januari. Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom.

Bingo Praathuis

Vrijwilligers begeleiden deze groepen, bij toerbeurt, met zijn tweeën. Als feestelijke afsluiting van het jaar was er een Bingo voor iedereen die bij het Praathuis betrokken is, en ook voor mogelijke nieuwe leden. Het Praathuis is één van de activiteiten van het Digi-taalhuis West Maas en Waal.

Het Digi-Taalhuis in Bibliotheek Beneden-Leeuwen is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente West Maas en Waal die het Nederlands beter willen leren lezen, schrijven en/of spreken, beter willen leren rekenen of digitaal vaardiger willen worden. Iedereen met een taalvraag kan langs komen. Men kan er informatie of advies krijgen over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee men zelf aan de slag kan. Een lidmaatschap van de bibliotheek is hierbij niet nodig!

Bingo Praathuis

Taal-Vrijwilligers gezocht!

Voor het Digi-Taalhuis zijn nog veel taalvrijwilligers nodig. Het Digi-Taalhuis is een jaar geleden van start gegaan en inwoners weten het Digi-Taalhuis steeds beter te vinden, dus meer vrijwilligers zijn altijd welkom! Het kost slechts enkele uren per week (ongeveer 2 uur), en er is begeleiding door de taaldocent van het Digi-Taalhuis.

Taalvrijwilligers krijgen bovendien een korte training over het begeleiden van deelnemers en het werken met het beschikbare materiaal.Het is mogelijk om individueel met deelnemers te werken, maar ook om samen met een een ander taalvrijwilliger het Praathuis te begeleiden.

Aanmelden als deelnemer of als taalvrijwilliger, of meer informatie hierover kan via taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met Marianne Herckenrath, telefoon 06-23128794.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.