16-10-2020 1 min. Rinie van Haren

Geen spoed, wel brandweer

Op maandag 12 oktober is het telefoonnummer voor ‘geen spoed, wel brandweer ter plaatse’ landelijk gelanceerd. Het telefoonnummer hiervoor is 0900-0904.

Heeft een inwoner de brandweer nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan belt de inwoner sinds 12 oktober 0900-0904. Op die manier blijft 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.

Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer. Situaties waarvoor dit telefoonnummer bedoeld is, zijn geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan: een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt, een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan of een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen. Zeker bij storm- en wateroverlast kan dit telefoonnummer helpen om 112 vrij te houden voor noodsituaties.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.