15-05-2020 2 minuten Rinie van Haren

Goed je te zien, fijn dat je ons helpt

De uitbraak van het coronavirus heeft het dagelijks leven behoorlijk ontregeld. Naast de ellende die het virus veroorzaakt bij mensen hebben de noodzakelijke maatregelen vooral de economie hard getroffen. Een aantal ondernemers in Beneden-Leeuwen heeft tijdelijk de deur van zijn of haar onderneming moeten sluiten. Anderen hebben met creatieve oplossingen nog enigszins de zaak draaiende kunnen houden.


Campagne


Ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen zat intussen niet stil en ontwikkelde een campagne om de ondernemende winkeliers en horeca onder de aandacht te brengen van de regionale consument. Voorzitter Rob Ansen van Verrassend Leeuwen: ‘Veel inwoners uit ons dorp en de regio hebben onze leden niet in de steek gelaten en wisten ook in de afgelopen moeilijke periode de winkels te vinden. Met de campagne ‘Goed je te zien, fijn dat je ons helpt’ willen we onze dank en waardering uitspreken voor iedereen die lokaal koopt. De campagne is tweeledig. Met de slogan Ik BENeden-Leeuwen willen we graag de ondernemer achter de bedrijven in de spotlights zetten.’Tweeledig


Met de campagne wil Verrassend Leeuwen aan twee kanten van de toonbank aandacht schenken. ‘Het is belangrijker dan ooit dat de consument de lokale ondernemer steunt door de boodschappen te doen in eigen dorp. De ondernemers zorgen voor werkgelegenheid, steunen evenementen en het verenigingsleven in ons dorp en zijn bovendien een belangrijke voorziening voor de gemeenschap’, zo licht wethouder Sander Bos de campagne toe waar ook de gemeente West Maas en Waal volledig achter staat.


Positief


‘Ondertussen kijken wij uit naar 21 mei, de dag waarop onze regering aangeeft wat zij heeft besloten’, voegt Bram van Koolwijk van Janine Mode er aan toe. ‘Wij hopen dat de regering besluit om veel van de genomen maatregelen op een verantwoorde manier weer terug te draaien. We hunkeren ernaar om onze opa’s en oma’s weer te bezoeken, weer naar de middelbare school te gaan, te gaan winkelen maar vooral om weer een terrasje te pikken, een ijsje te kopen of eens lekker uit eten te gaan. De lokale economie moet weer op gang komen. En natuurlijk als het even kan in Verrassend Beneden-Leeuwen. Meer dan ooit staan wij voor u klaar en bereiden wij ons voor op het nieuwe normaal.’Blik op de ondernemers


Ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen gaat in nauwe samenwerking met de digitale dorpskrant Blik op Beneden-Leeuwen de campagne verder uitbouwen. Tien weken lang zullen ondernemers en winkeliers aan het woord komen.Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.