16-02-2024 1 min. Rinie van Haren

Grote belangstelling voor Reut van Lauwe

Tekst en fotografie: Rinie van Haren

De weersomstandigheden voor de Grote Reut van Lauwe waren zondag 11 februari uitstekend te noemen. Het was nog even onwennig om de start in de Dijkstraat nabij het gemeentehuis vorm te geven. Het was erg rommelig aan de start.

Onder toeziend oog van genodigden en carnavaleske hoogwaardigheidsbekleders kreeg prins Harold d'n Urste zijn saxofoon aangereikt en speelde hij eeven mee met de muzikanten van het Dweilorkest De Druppels waarmee hij door de jaren heen altijd op pad ging tijdens de carnavalsdagen. Ook Funkenmarieke Myrthe toonde haar ritmisch gevoel door de beatring te hanteren. Daarna was het de beurt aan Prins en Funkenmarieke om samen met het jeugdpaar het startsein te geven voor de Lauwse Reut.

Traditioneel ging De Braoier voorop en werd deze vakkundig over het parcours gereden door Piet van Oijen. Meteen gevolgd door Vat, Moet en het Keuje. Muziekvereniging Koning Willem III en Dweilorkest De Druppelsversterkten elkaar en strooiden met vrolijke noten. Het wagenpark en de loopgroepen die volgden konden rekenen op geweldige balngstelling. Zelden eerder was het zo druk langs de route als dit jaar. In een uitgebreide fotoreportage laten we de Reut nog eenmaal passeren.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.