20-11-2020 3 min. Rinie van Haren

Handmassage voorkomt of verlicht RSI klachten

Handmassage, het is een minder bekende massage techniek dan een voet – of rug massage. Maar het heeft zeker net zo’n ontspannend en geweldig effect!

Jouw handen hebben veel te verduren. De dunne, zachte huid op de handen heeft veel te lijden van invloeden van buitenaf, drogen snel uit en zijn daardoor gevoelig voor rimpelvorming. Dit proces kan vertraagd worden door massage met voedende crèmes of oliën. De huid raakt beter doorbloedt en ze zien er weer prachtig uit! Een handmassage is een makkelijke en snelle manier om even te ontspannen en te ont-stressen. Het is DE ideale manier om toch even te relaxen wanneer je geen tijd hebt voor een complete lichaamsmassage.

Door middel van een handmassage kun je genieten van een heerlijk moment voor jezelf. Deze is ook even snel en makkelijk in te plannen in een druk schema. Je zou deze bij wijze van spreken zelfs tijdens je lunch pauze kunnen boeken. Een goede handmassage is rustgevend, ontspannend en een fijne manier om eventuele pijn in gewrichten te verminderen. Je handen gebruik je tenslotte de hele dag, maar worden toch ook vaak vergeten bij een verwenmoment. En dat terwijl je ze zo intensief gebruikt! Geef ze daarom ook de aandacht die ze verdienen, want het masseren van de handen is namelijk niet alleen fijn voor je handen, maar kan des te meer bijdragen aan een algehele ontspanning van je volledige lichaam. Met de handmassage worden spieren, pezen en gewrichten weer soepel en flexibel.

De handmassage kan ook gebruikt worden in combinatie met een manicure. Heb je vaak koude handen en een slechte bloedsomloop? Dan is dit DE perfecte behandeling voor je handen. Na de massage zullen deze weer heerlijk ontspannen aanvoelen.

Wist je dat een handmassage ook RSI klachten kan voorkomen of verlichten? Eén van de oorzaken van RSI is een herhaalde, steeds terugkerende handeling van de hand / polsgewricht. Een handmassage maakt de spieren weer soepel en wrijft de spanning er als het ware uit.

De handmassage is tevens uit te breiden met een reflexmassage. Ook voor de voeten staat de reflex massage beter bekend dan bij de handen. Maar is net zo effectief toe te passen op de handen. Want ook de handen staan namelijk in verbinding met onze organen, zenuwweefsel en meridianen (ook wel energiebanen genoemd). Door deze te masseren worden blokkades in het zenuwstelsel opgeheven en herstelt de energiestroom in het lichaam.

Maar of je nou klachten hebt of niet, het blijft een feit dat je handen dagelijks een hoop te verduren hebben. Dus dat beetje extra aandacht kunnen ze vast wel gebruiken.

Met warme groet, Marianne)

  • Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen)
  • Holistisch masseur (met als specialisatie Reuma- en Oncologie massage) )
  • Holistisch sportcoach (small group training) )
  • Sportinstructeur (groepsverband en personal training) )
  • Mind-Walk® trainer (groepsverband, personal coaching en voor bedrijven, gericht op angst- en stress beheersing, wellness en voeding) )

Praktijk: Coach Marianne)
Bikkelen 2a)
6658 AS, Beneden-Leeuwen)
W: www.coachmarianne.info)
W: www.holisticflow.nl)
E: holisticflow@outlook.com)
T: 06-50280832)


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.