13-05-2022 2 min. Rinie van Haren

Een voetmassage geeft ontspanning op het hele lichaam

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Zo’n 75% van de hedendaagse kwalen kan worden toegeschreven aan stress en spanning. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige aandoeningen aan de verschillende organen ontstaan. De één krijgt last van hart- en vaatziekten door bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, de ander hoofdpijn, hartkloppingen, maag- en darmproblemen en ga zo maar door.

Om er voor te zorgen dat het lichaam in balans blijft is het van belang dat de doorbloeding van de organen en klieren optimaal zijn. En laat een ontspannende voetmassage nou juist HET middel hiervoor zijn. Door deze massage kunnen overactieve klieren en organen teruggebracht worden naar een normaal niveau van actie en omgekeerd.

Tegenwoordig worden deze effecten steeds meer wetenschappelijk onderbouwd. En er bestaan geschriften dat voet zone behandelingen in de Egyptische tijd van de Farao’s plaats vond.

Een voetmassage is een zeer gangbare en laagdrempelige massage. Het geeft ontspanning, niet alleen in je voeten die jou de hele dag dragen, maar in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Een voetmassage geeft je vooral ook rust en laat je even stilstaan bij jezelf. Het kan dus verzachting en weldaad geven bij verschijnselen of klachten zoals bijvoorbeeld: spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten of benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen of gewoon heerlijk voor de ontspanning.

Dus wat doet een voetmassage:
⦁ Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd
⦁ De opname van energie en afvoer van de afgewerkte energie via de voeten verbetert
⦁ De bloedcirculatie in voeten, maar ook in de rest van het lichaam verbetert
⦁ De afvoer van afvalstoffen is beter
⦁ Het lymfesysteem wordt gestimuleerd waardoor afvoer van overtollig weefselvocht verbetert

Voetmassage activeert heel veel processen in het lichaam. Het activeert organen, spieren en weefsels en ook worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. De massage geeft een diepe ontspanning op fysiek en geestelijk niveau. Het masseren van de voeten kan zelfs tot een afname van stress leiden.

En hoe meer “nuchter” de voet is, hoe meer ontvankelijk deze is voor de massage behandeling. Dus ’s morgens is het effect groter dan in de avond.

Warme groet, Marianne

Holistisch Therapeut met als specialisatie “Rouwen bij verlies”
Holistisch in Balans met voeding en beweging
Holistisch Tekenen
Massagetherapeut

Praktijk: Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.