29-04-2022 1 min. Rinie van Haren

Herrezen Oranjefeest was ouderwets gezellig

*Door Rinie van Haren *

Koningsdag in Beneden-Leeuwen was na een stille periode van ruim twee jaar weer een ouderwets gezellige familiedag. Vanaf een zonovergoten Dorpsplein vertrok een kleurrijke stoet met versierde fietsen, karretjes, skelters en stepjes, voorafgegaan door muziekvereniging Koning Willem III. De muzikanten strooiden rijkelijk met oranje muzieknoten en gaven daarmee nog meer kleur aan een feestelijke dag. De optocht eindigde waar die begon en waar de kinderen naar hartenlust konden spelen met de vele opgestelde spellen. Voor de ouders was de kraam opengesteld en konden zij hun kroost op de voet volgen in combinatie met heerlijke versnaperingen.

CV De Oellebolle heeft het initiatief opgepakt en gezorgd dat het Oranjefeest in Lauwe weer nieuw leven werd ingeblazen nadat de Activiteitencommissie dit ruim 40 jaar heeft gedaan. Weliswaar met eenzelfde traditioneel programma als voorheen, maar niet met minder enthousiasme. De eerste stappen zijn met succes gezet om het Oranjefeest weer voor jaren te borgen voor onze gemeenschap.

Na de middag werd het Dorpsplein omgetoverd tot een ware vrije markt. Op tientallen kleedjes werd het inmiddels overbodig geworden speelgoed en allerlei andere prullaria te koop aangeboden. De discotheek liet het publiek meermalen van links naar rechts springen en het feest groeide uit tot een traditioneel Koningsfeest. Beneden-Leeuwen beleefde een intens feest waar lang naar was uitgekeken.

Fotoreportage: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.