24-06-2022 4 min. Rinie van Haren

Het gouden randje van Jon Toebast Tegels & Sanitair

‘Je bent onderscheidend als alle factoren kloppen, van oriëntatie tot realisatie’

Door Rinie van Haren

Het is inmiddels een halve eeuw geleden dat Frans en Mia Toebast en hun kinderen de basis legden voor wat heden ten dage nog altijd een toonaangevend bedrijf mag worden genoemd in tegels, sanitair en veel aanverwante artikelen. In 1972 startte de verkoop in Tiel, waarna de handel al snel naar de Zandstraat verhuisde. Twee jaar later, in 1974, bleek die ruimte te klein en werd een nieuw pand gebouwd aan de Trambaan. In 2007 nam zoon Jon de zaak over en in 2009 vond er een verhuizing plaats naar een fonkelnieuw pand aan de Van Heemstraweg. De groeistuipen zijn echter nooit verdwenen want ook in dit huidige, moderne pand zijn al diverse uitbreidingen gerealiseerd.

Grote showroom

‘De markt is voortdurend in beweging en daar moeten we steeds op anticiperen. Nieuwe trends vragen ook keer op keer om aanpassingen in de showroom. Waar we in het verleden standaardmaten tegels voerden, zijn die grenzen totaal vervaagd en hebben we nu tegels van meerdere vierkante meters. Dat vraagt om andere presentaties en daarvoor moet regelmatig de 1500 m2 showroom worden veranderd.’ Aan het woord is Jon Toebast, eigenaar van de jubilerende gelijknamige tegel- en sanitairzaak in Boven-Leeuwen. Maar wie slechts aan sanitaire handel denkt, komt al snel bedrogen uit. De fraaie showroom biedt oplossingen in allerlei vloer- en wandbewerkingen in de modernste zin van het woord.

De nieuwste presentatie is onlangs ingericht met de nieuwste trends en kleurstellingen

Turbulent

Als Jon flitsen van de afgelopen 50 jaar de revue laat passeren, valt onder andere op dat de turbulente economische decennia niet zonder slag of stoot zijn gepasseerd. De evacuatie van 1995, de economische recessie van de ‘zero's’ en de coronaperiode zijn daar zeker voorbeelden van. Maar altijd wisten in eerste instantie zijn ouders, en tegenwoordig Jon, zijn vrouw Femke en hun team van medewerkers bedreigingen het hoofd te bieden en kansen te pakken.

Schitterende accessoires, de nieuwste kranen en sfeervolle decoraties

Betrokken medewerkers

‘We prijzen ons gelukkig met deskundige en betrokken medewerkers, die samen met ons steeds de kennis bijschaven en de ontwikkelingen in ons vakgebied nauwgezet volgen. Dat is één van de pijlers waarmee we onze klantenkring optimaal van dienst kunnen zijn. Adviseren, samen met de klant goede oplossingen creëren en de uitvoering ervan monitoren in een gemoedelijke sfeer, dat streven we elke dag na en daarin zijn we onderscheidend.’

Kennis

Door bezoek aan beurzen en productiebedrijven in binnen- en buitenland zal steeds opnieuw kennis worden vergaard voor trends, ontwikkelingen in materialen en kleurkeuze. Aansluiting bij een regionale of landelijke formule heeft tot op heden niet op belangstelling van Jon kunnen rekenen. ‘Doordat we zelfstandig blijven en voor onze service en klantgerichtheid de lat erg hoog leggen kunnen wij veel beter maatwerk bieden,’ aldus Jon.

Veelzijdig

Met een ruim gesorteerde outlet in eigen beheer – en van elke tegel een partij voorraad in huis - kan voor elk budget en heel snel een aankoop worden bezegeld. Jon importeert ook zelf vanuit diverse landen, Door publicaties in het magazine VT Wonen weten klanten uit heel Nederland de weg te vinden naar het familiebedrijf van Toebast. In 2012 werden er opnames gemaakt voor RTL4, waarin het Leeuwense bedrijf zelfs werden verkozen tot The Best Of van dat jaar.

Ook bij de afdeling 'Outlet' is de keuze oneindig en direct op voorraad leverbaar

Grondleggers

Met trots denkt Jon terug aan de vele hoogtepunten die in al die 50 jaren zijn gepasseerd. Trots, die hij bijzonder graag had willen delen met zijn ouders, de grondleggers van dit bedrijf en die nu niet meer in ons midden zijn. Ook zij zouden hebben genoten van de viering van het gouden bestaan van Jon Toebast Tegels & Sanitair.

Gouden Jubileum

Het gouden jubileum wordt op 2 juli groots gevierd. De komende maanden zullen diverse jubileumacties de revue passeren. Houd daarvoor de social media en berichtgevingen op Blik op Beneden-Leeuwen in de gaten. ‘We zetten de deuren van onze zaak open voor iedereen die graag eens een kijkje wil nemen. Een badkamer of andere sanitaire producten koop je nu eenmaal niet dagelijks. Het zou zomaar kunnen dat inwoners uit de regio hier nooit eerder zijn geweest. Daarom nodigen wij iedereen van harte uit die dag een kijkje te komen nemen. Er zijn diverse demonstraties door leveranciers en de showroom heeft recent een enorme remake ondergaan.’ Jon en Femke zullen samen met hun vakbekwame medewerkers iedere belangstellende hartelijk verwelkomen. Afspraken zullen er die dag niet zijn om iedereen in de gelegenheid te stellen om informatie te kunnen bieden en mensen wegwijs te maken. U bent die dag onze gewaardeerde gast', zo besluit Jon.

Jon Toebast Tegels & Sanitair

Van Heemstraweg 19d Boven-Leeuwen www.jontoebast.n; info@jontoebast.nl Jubileumdag 2 juli geopend van 11 tot 16 uur.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.