10-05-2024 2 min. Rinie van Haren

Het grootste orkest van Maas en Waal

Oudste muziekvereniging van de regio organiseert muzikaal spektakel

Dorien van de Pol vertelt namens de pr-commissie van Koning Willem III: 'Nu, 150 jaar na de oprichting, heeft de huidige muziekvereniging behoefte om aan het jubileumjaar enkele bijzondere activiteiten toe te voegen aan de jaarkalender. Zo was er in april al een oog- en oorstrelend themaconcert in de wereld van de filmmuziek. Op 30 juni staat de volgende jubileumactiviteit gepland. En eind dit jaar staat er nog een officieel getinte activiteit op het programma.

Het grootste orkest van Maas en Waal

Geheel eenmalig en vrijblijvend worden alle blaasmuzikanten uit de gehele regio van harte uitgenodigd om voor één dag zitting te neemen in het grootste orkest van Maas en Waal. Dorien legt uit: 'Op welk niveau je speelt en op welk blaasinstrument is geen drempel om je aan te melden. Elke muzikant, van beginnende leerling tot doorgewinterde muzikant, uit Maas en Waal en (wijde) omstreken is welkom om deel te nemen. Het doel is om gezellig met zijn allen muziek te maken en een muzikaal feestje te bouwen.

Aanmelden

Voor deelname aan deze dag is aanmelding vooraf noodzakelijk om de organisatie in goede banen te leiden. Meld je vandaag nog aan via de link: https://forms.gle/ZYxGpnJH4P6Mte7j9

Hoe ziet die jubileumdag eruit?

10.00 - 10.30 uur: ontvangst
10.30 - 12.30 uur: repetitie
12.30 - 13.30 uur: lunch
13.30 - 14.30 uur: inspelen
15.00 - 16.00 uur: concert
vanaf 16.00 uur : afsluitende borrel

De partijen zullen rond half juni worden toegestuurd.
Deelnemen aan de dag is gratis, er wordt alleen een bijdrage gevraagd voor de lunch die dag. De repetitie en het concert staan onder muzikale leiding van Herman van Teffelen, dirigent van muziekvereniging Koning Willem III. Verder word je vanaf je aanmeldig volledig voorzien van alle noodzakelijke informatie.

Historie

Harmonie Koning Willem III zag in 1874 het levenslicht toen een aantal muzikanten zich aansloot bij het toenmalig Maas en Waals herenkoor om een vocaal optreden van dat koor instrumentaal te gebeleiden. In de rijke historie zijn er diverse 'slapende periodes' geweest die konden worden aangerekend door economische toestanden of invloeden van oorlogen of watersnood.

Boek

In oktober 2014 werd het boek 'Met de muziek mee door Leeuwen' gepresenteerd, geschreven door Rinie van Haren. Een boek met tal van historische feiten en gebeurtenissen, rijk geïllustreerd met ruim 150 foto's. Voor leden en oud-leden een echte aanrader, voor iedeereen die geïnteresseerd is in de historie van Maas en Waal een prachtige aanvulling, met 140 jaar Leeuwense muziekgeschiedenis die zich afspeelde in diverse decors. Het boek is verkrijgbaar via secretariaat@hkw3.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.